ΔήμοιΔήμος ΔιονύσουΠεριφέρεια Αττικής

O Γ. Πατούλης παρέδωσε στον Δήμο Διονύσου εξοπλισμό για την ανακύκλωση βιοαποβλήτων

Με ακόμη δυο απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας για τη συλλογή βιοαποβλήτων και 498 καφέ κάδους ενισχύθηκε ο Δήμος Διονύσου από την Περιφέρεια Αττικής, έχοντας συνολικά λάβει τρία απορριμματοφόρα και 688 καφέ κάδους βιοαποβλήτων.

Παραλήλως, παραδόθηκαν και εδαφοβελτιωτικά σε μορφή κομπόστ.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού.

Ο εν λόγω εξοπλισμός διανέμεται στους Δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από Ευρωπαϊκά κυρίως Προγράμματα, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους Δήμους και τους πολίτες.

Στις δηλώσεις τους, τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός, επεσήμαναν ότι στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για τη βελτίωση των ποσοστών ανακύκλωσης μέσω της εφαρμογής του νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων, παρέχονται στους Δήμους τα απαιτούμενα εργαλεία, ώστε να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων με σεβασμό στο περιβάλλον, δίνοντας στους πολίτες την ευκαιρία να συμβάλουν σε μια καθαρότερη, μία πράσινη Αττική.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Καλαφατέλης, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για την προσφορά του εξοπλισμού, πρόσθεσε ότι στον Δήμο αναπτύσσεται ένα δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων στην πηγή τους σε μεγάλους παραγωγούς, ενώ περαιτέρω θα συνεχίσουν και στα νοικοκυριά, αφού πρώτα ενημερωθούν ευρύτερα οι δημότες.

Πληροφορίες για το τι ρίχνουμε στο καφέ κάδο, μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.edsna.gr/choristi-syllogi-apovliton/

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι