ΔήμοιΔήμος Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα βράβευσε τους φοιτητές του

Σε μια σεμνή και όμορφη τελετή, ο Δήμος Βύρωνα τίμησε τους μαθητές που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018.

Η Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ταπητουργείο) γέμισε με νιάτα, χαρούμενα πρόσωπα, με νέους ανθρώπους που ξεκινούν με αισιοδοξία το ταξίδι στη γνώση που διευρύνει τους ορίζοντες του ανθρώπου και που αν αξιοποιηθούν σωστά, δημιουργούν εκείνες τις συνθήκες πάνω στις οποίες στηρίζονται αλλά και οικοδομούνται οι σύγχρονες κοινωνίες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές που πέτυχαν σε μια τόσο «επίπονη και δύσκολη διαδικασία» από την οποία βγήκαν νικητές με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, ενώ αναφέρθηκε και στην «αφετηρία της ακαδημαϊκής σταδιοδρομίας, ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο, τη διαδρομή προς τη μόρφωση με την ευρύτερη έννοια του όρου, που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της προσωπικότητας, την κοινωνική καταξίωση, αλλά και την επαγγελματική σταδιοδρομία».

Ο κ. Κατωπόδης έδωσε συγχαρητήρια επίσης και στους εκπαιδευτικούς, το έργο των οποίων εξήρε, αλλά και στους γονείς που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών.

Ο δήμαρχος Βύρωνα δεν ξέχασε και τους μαθητές που προσπάθησαν αλλά δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα ή όσους και όσες έθεσαν άλλους στόχους και προτεραιότητες που αφορούν το μέλλον τους, αναφέροντας ότι δεν χρειάζεται απογοήτευση, ούτε εγκατάλειψη της προσπάθειας – όποια και αν είναι αυτή.

«Θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες καθώς και εναλλακτικές επιλογές, αρκεί να αξιοποιηθούν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Βύρωνα ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του αναφέροντας ότι ο Δήμος βρίσκεται κοντά στη μαθητική κοινότητα με πράξεις κι όχι λόγια, ενώ ευχήθηκε στους επιτυχόντες Καλή Πρόοδο.

Οι μαθητές μαζί με τα βραβεία τους, παρέλαβαν προσκλήσεις για τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη που πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι