ΔήμοιΔήμος Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης καταδικάζει τα φαινόμενα δηλητηρίασης ζώων

Photo by Margarita Kosior on Unsplash

Με αφορμή περιστατικά δηλητηρίασης ζώων που παρατηρήθηκαν στην Νέα Πεντέλη τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει τους πολίτες και εφιστά την προσοχή τους ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση και προσοχή για την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων, και παράλληλα καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή και εκφράζει τον αποτροπιασμό του απέναντι σε τέτοιες ενέργειες που στρέφονται κατά των ζώων, αδέσποτων και δεσποζομένων.

Τέτοιες πράξεις εκτός από παράνομες είναι και ηθικά καταδικαστέες από όλη την κοινωνία. Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 46 του Ν.4235/2014, η κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση ζώου αποτελεί αξιόποινη πράξη, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση (τουλάχιστον 2 ετών) και χρηματική ποινή (30.000 ευρώ).

Η συγκεκριμένη πράξη διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας), έχει δικαίωμα και υποχρέωση να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τη Φιλοζωική, συνεχίζει να πράττει το καλύτερο για τη φροντίδα και την προστασία των ζώων.

Close