ΔήμοιΔήμος Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τους μαθητές των Λυκείων της πόλης που πέρασαν στα ΑΕΙ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Ασπασία Αλιγιζάκη, τίμησαν τους επιτυχόντες μαθητές των Λυκείων της πόλης, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021.

Η τελετή βράβευσης διοργανώθηκε από το Τμήμα δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για πρώτη φορά με συνδυασμό φυσικής παρουσίας και διαδικτυακής σύνδεσης, λόγω των μέτρων προστασίας από την διασπορά της πανδημίας.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαραγκόζογλου. Τους επαίνους και τα μετάλλια των μαθητών, παρέλαβαν οι Διευθυντές των Λυκείων της πόλης.

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  μεταξύ άλλων, τόνισε:

«H βράβευση των επιτυχόντων μαθητών των Λυκείων της πόλης, οι οποίοι κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο μας. Σε αυτήν την επιτυχία, πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά, αλλά όλοι γνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονιών. Εύχομαι να περάσει η πανδημία και του χρόνου να μπορούμε πάλι να είμαστε όλοι μαζί. Η τεχνολογία μάς δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούμε μέσω διαδικτύου, αλλά ποτέ δεν είναι το ίδιο.

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς. Εύχομαι κάθε χρόνο να ανεβαίνουν τα ποσοστά των επιτυχόντων στον Δήμο μας και τα παιδιά να πραγματοποιούν ό,τι ονειρεύονται στο μέλλον.

Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου: την Αντιδήμαρχο κα Ασπασία Αλιγιζάκη, την Διευθύντρια Παιδείας κα Βάσω Σωτηρίου, τους συνεργάτες της στην Διεύθυνση Παιδείας, τους Προϊσταμένους, τον κ. Χρήστο Μακρή και την κα Δέσποινα Αρβανίτου και τον σύμβουλο Παιδείας κ. Μάκη Αγγελετάκη. Εύχομαι καλές γιορτές, με υγεία σε όλους».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, ανέφερε:

«Με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη βραβεύσαμε για άλλη μια φορά τους Πειραιώτες μαθητές που εισήχθησαν φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε μια εκδήλωση, που λόγω της πανδημίας, ήταν δυστυχώς, πολύ κλειστή και προβλήθηκε διαδικτυακά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, για την πολύτιμη συνδρομή τους!

Ολοι οι νέοι μας, είτε εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια είτε όχι, είναι η “μαγιά για τη ζύμη του μέλλοντος”. Η αναγνώριση και η επιβράβευση των κόπων τους, είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις για το μέλλον του τόπου μας!

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στην Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης για την διοργάνωση, καθώς και τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών.  Ελπίζουμε του χρόνου να βραβεύσουμε τους νέους μας δια ζώσης, ώστε να αισθανθούμε την ζεστασιά από τα χαμόγελά τους!».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι