ΔήμοιΔήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για απόκτηση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων

Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΝ, στις 29 Ιουνίου 2022,ενέκρινε την ένταξη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», στον Αξονα Προτεραιότητας 2, «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Η χρηματοδότηση αφορά συγκεκριμένα στην δράση «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων – Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.», έως του ποσού των 49.600 €.

Ο Δήμαρχος Νέας ΦιλαδέλφειαςΝέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούροςδήλωσε σχετικά:

«Η συνεργασία μας με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο, αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του φορέα, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά καλή. Θέλω να  υπενθυμίσω με την ευκαιρία, ότι στις 4 Απριλίου δεσμεύθηκε από το Πράσινο Ταμείο το ποσό  των 848.355 ευρώ συνολικά, και ο καθορισμός του Δήμου μας ως δικαιούχου στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις», για την χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης επιφάνειας 2.274,41 τ.μ., στα Κ.Χ.1 και 2, στην περιοχή Μπριτάνια και επί της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Είχε προηγηθεί η ένταξή μας στον Αξονα Προτεραιότητας 2 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων», καθώς και η εξασφάλιση χρηματοδότησης μέχρι του ποσού των 50.000 € για εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης του δικτύου πυροπροστασίας του άλσους μας.

Τέλος, στις 16 Μαρτίου 2022, είχαμε ανακοινώσει την ένταξη του έργου «Ανάπλαση δικτύου κοινόχρηστων χώρων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» στις «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», με το ποσό της χρηματοδότησης να φτάνει στα 415.558 € για σημαντικά έργα ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων, στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας.

Οι συμπολίτες μας, τους επόμενους μήνες θα δουν να ξεκινούν ή και να ολοκληρώνονται σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα σημαντικά έργα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα όλων μας, αλλά και θα ομορφαίνουν την πόλη μας. Εργα που για να υλοποιηθούν, απαιτούνται χρηματοδοτήσεις από φορείς, όπως εν προκειμένω το Πράσινο Ταμείο ή το ΥΠ.ΕΣ. ή η Περιφέρεια Αττικής, η Ε.Ε. κ.ο.κ. Χωρίς αυτές τις χρηματοδοτήσεις τίποτα απολύτως δεν μπορεί να καταστεί εφικτό, καθώς οι ίδιοι πόροι των Δήμων είναι ελάχιστοι και αρκούν μόνο για ορισμένες συντηρήσεις. Τα στελέχη της δημοτικής μας Αρχής, ξεκινώντας πραγματικά από το μηδέν, καθώς δεν βρήκαμε τίποτα έτοιμο, δούλεψαν σε αυτά τα πρώτα χρόνια της θητείας μας, μεθοδικά, σκληρά, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους και αυτή η προεργασία έχει έρθει η ώρα να γίνει απτή πραγματικότητα».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι