ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ο Αυστριακός Μπάιερ νέος ηγέτης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς – 4 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα ΚΕΑ

Με την εκλογή του Αυστριακού Βάλτερ Μπάιερ, πρώην προέδρου του think-tank της ευρωπαϊκής Αριστεράς, «transform! Europe network», στη θέση του προέδρου και των υπόλοιπων οργάνων (Αντιπρόεδροι, Γραμματεία και Εκτελεστική Επιτροπή) ολοκληρώθηκε την Κυριακή, το 7ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στη Βιέννη.

Όπως αναφέρεται ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Συνέδριο -στο οποίο μετείχε πολυμελής και σε υψηλό επίπεδο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με επικεφαλής τη Γραμματέα της Κ.Ε., Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή Γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη- απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες, με το ζήτημα της έκρηξης του κόστους ζωής και τον πόλεμο να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Τι εγκρίθηκε στο Συνέδριο πέρα από την εκλογή Μπάιερ

Στο Συνέδριο εγκρίθηκε και σειρά ψηφισμάτων, μεταξύ των οποίων και για την αλληλεγγύη προς τον λαό της Κύπρου, για τη δημιουργία δημόσιου πυλώνα φαρμακευτικής έρευνας στην Ευρώπη, για το δικαίωμα στη στέγαση, για την αλληλεγγύη προς τον κουρδικό λαό, για την αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη, και σειρά άλλων.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποίησε σειρά διμερών επαφών με κόμματα της ευρωπαϊκής και διεθνούς Αριστεράς, μεταξύ των οποίων το Sinn Fein, το ΚΚ Γαλλίας, το ΚΚ Ιαπωνίας, κ.ά. Στο συνέδριο του ΚΕΑ απηύθυνε ομιλία, ως διεθνής προσκεκλημένος, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, με την ιδιότητα του προέδρου της Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη νέα ηγεσία του ΚΕΑ εξελέγησαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ οι: Γιάννης Μπουρνούς, βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΚΟ του κόμματος, ως ένας εκ των αντιπροέδρων. Λευτέρης Κρέτσος, μέλος της ΚΕ και πρ. Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΕΑ και οι Όλγα Αθανίτη, μέλος της Κ.Ε., αναπληρώτρια συντονίστρια του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής, και Γιώργος Καρατσιουμπάνης, μέλος της Κ.Ε., ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ. Στην εξελεγκτική επιτροπή του ΚΕΑ εξελέγη η ‘Αννα Κιουτσοκιόζογλου-Πουλάκη.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα