PlusΕπικαιρότητα

Για όλες τις ώρες, για κάθε λιτό γεύμα, ντάκος ο κρητικός

“Με μια ντομάτα δυο ελιές, τρία παξιμαδάκια, πίνουν στην Κρήτη τσικουδιά και τρώνε τα ντακάκια”, λέει μια μαντινάδα από την Μεγαλόνησο.

Ας φτιάξουμε λοιπόν να φάμε κάτι ελαφρύ, πολύ γευστικό και κρητικό, που για πολλούς αποτελεί όχι συνοδευτικό, αλλά κυρίως γεύμα.

Και είναι μια γευστική απόλαυση…

 

ΥΛΙΚΑ 

Παξιμάδια κρίθινα ή ολικής άλεσης ή ό,τι άλλο μας αρέσει σε παξιμάδι, μικρά ή σε μπουκίτσες

Ελαιόλαδο

3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες)

1,5 φλιτζάνι μυζήθρα ή τριμένη φέτα

Ελιές

Ρίγανη

Αλάτι χοντρό θαλασσινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προαιρετικά, μουσκεύουμε τους ντάκους για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Τους βρέχουμε με το ελαιόλαδο ώσπου να το απορροφήσουν καλά.

Τους αλατίζουμε (υπολογίζουμε την ποσότητα από το πόσο αλμυρή είναι η φέτα).

Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω τους τις ντομάτες και το τυρί.

Προσθέτουμε ελιές.

Πασπαλίζουμε με όση ρίγανη επιθυμούμε.

Ρίχνουμε περιμετρικά μια τελευταία κουταλιά ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Plus