ΕπικαιρότηταΠολιτική

Novartis: Απολογήθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος – «Το τέλος θα είναι οδυνηρό για κάποιους»

«Το τέλος είναι κοντά και θα είναι πολύ οδυνηρό για κάποιους. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο» ανέφερε βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Λίγο νωρίτερα, κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου του Αρείου με τις θέσεις του σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ως κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση Novartis.

«Από την ανάκριση προέκυψαν και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τη σήψη και την παρακμή που έχει διαβρώσει τμήμα του πολιτικού μας συστήματος και ένα μικρό ευτυχώς μέρος της δικαιοσύνης. Υπόσχομαι ότι τίποτα και για κανέναν δεν θα μείνει αδιευκρίνιστο…» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός στον οποίο μετά την απολογία του δεν επιβλήθηκε περιοριστικός όρος.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έκλεισε τον κύκλο των απολογιών των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Η ανάκριση μπαίνει, πλέον, στην τελική της ευθεία και η δικογραφία θα περάσει στα χέρια του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου το οποίο θα αποφανθεί για την παραπομπή ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο.

Οι κατηγορίες

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική αλλά και πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας και της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Επιπλέον, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, δωροληψία υπαλλήλου και εγκληματική οργάνωση (συμμορία).

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ελέγχεται για ενδεχόμενες παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελέων στο πλαίσιο της έρευνας για την φαρμακοβιομηχανία που έβαλε στο «κάδρο» δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος καταγγέλλεται για απόπειρα εκβίασης από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή καθώς φέρεται να επιχείρησε, μαζί με συγκατηγορούμενο του εκδότη, να του αποσπάσουν παράνομο περιουσιακό όφελος 450.000 ευρώ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα