ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Νοσοκομείο Παίδων: Καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης 7χρονου και 13χρονης από 14χρονο

Ενα σοκαριστικό περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης έρχεται στο φως από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ένα 7χρονο αγόρι, που φιλοξενείται στο νοσοκομείο, κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από έναν 14χρονο, που επίσης φιλοξενείται στο Παίδων.

Οπως έχει γίνει γνωστό, ο 7χρονος αργά το βράδυ της Τρίτης επικοινώνησε με την μητέρα του, λέγοντάς της ότι ένας 14χρονος τον κακοποίησε σεξουαλικά.

Σημειώνεται πως και τα δύο αγόρια φιλοξενούνται προσωρινά στο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, καθώς έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 7χρονος στη μητέρα του, ο 14χρονος τον στρίμωξε σε μια τουαλέτα του νοσοκομείου και, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται για βιασμό η παρενόχληση.

Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα, αργότερα το ίδιο βράδυ, να εισβάλει στο νοσοκομείο ένας άνδρας, προσποιούμενος τον πατέρα του 7χρονου, ο οποίος, αφού έδειρε τον φύλακα και μπήκε στο κτίριο, βρήκε τον 14χρονο φερόμενο ως δράστη και τον ξυλοκόπησε άγρια. Ο άνδρας, ο οποίος αποδείχθηκε τελικά νονός του 7χρονου, κατάφερε να εξαφανιστεί από το σημείο πριν φτάσει η αστυνομία.

 

Καταγγελία και από 13χρονη

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση, μια 13χρονη, η οποία επίσης φιλοξενείται στο Παίδων, κατήγγειλε και τη δική της σεξουαλική κακοποίηση από τον 14χρονο.

 

ΕΔΕ διέταξε ο Πλεύρης

Επειτα από αυτές τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Mega, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, έκανε λόγο για τραγικά περιστατικά, «που όμως είχαμε επισημάνει ότι θα συμβούν», όπως είπε.

«Δεν έχει καμία ευθύνη το νοσοκομείο, τα παιδιά θα έπρεπε να βρίσκονται σε προνοιακές μονάδες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία, που με εισαγγελική εντολή αναγκάζονται να φιλοξενούν παιδιά, καταλήγουν να τα κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα άλλα παιδιά, που καταφεύγουν εκεί με προβλήματα υγείας, να νοσηλεύονται σε ράντζα.

«Τα παιδιά που φιλοξενούνται πολύ καιρό λειτουργούν ως ομάδες και εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά», εξήγησε.

Ο κ. Γιαννάκος επιβεβαίωσε τα γεγονότα, όπως του μεταφέρθηκαν από τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο Παίδων, επαναλαμβάνοντας ότι το νοσοκομείο δεν φέρει καμία ευθύνη.

Η έρευνα συνεχίζεται, τόσο για τον εντοπισμό του νονού του 7χρονου, που ξυλοκόπησε τον 14χρονο και τον φύλακα του νοσοκομείου, όσο και για τα καταγγελλόμενα περαστικά από τους δύο ανηλίκους.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα