ΕπικαιρότηταΠολιτική

Νίκος Παππάς: Με πολυσέλιδο υπόμνημα απολογήθηκε για τις τηλεοπτικές άδειες

Με υπόμνημα που κατέθεσαν στην αρμόδια ανακρίτρια στον Άρειο Πάγο οι συνήγοροι του έδωσε τις εξηγήσεις του ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, το 2016.

Ο κ. Παππάς, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, επέλεξε να μην προσέλθει στο γραφείο της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη που χειρίζεται την υπόθεση, αλλά να εξηγήσει τις θέσεις του σε πολυσέλιδο υπόμνημα με το οποίο αρνείται όσα του αποδίδονται.

Σε γραπτή δήλωση του ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για απόπειρα εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης αναφέρεται σε «κατασκευασμένο κατηγορητήριο» από τους «πολιτικούς διώκτες» του και σημειώνει πως ο ίδιος με τη στάση του «υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον».

Παράλληλα, ο κ. Παππάς στρέφει τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία για την οποία υποστηρίζει ότι «στην διαδικασία ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής υπέστη ένα πρωτοφανές πολιτικό στραπάτσο».

«Συγκρούστηκε με την αλήθεια και «ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία ανακάλεσε αυτοβούλως τον κορμό του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου εναντίον μου. Με κεκτημένη ταχύτητα από την πολύχρονη πείρα της Δεξιάς σε παρεμβάσεις στην δικαστική εξουσία συνέχισε την προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης» τονίζει στη δήλωση του ο κ. Παππάς και συνεχίζει λέγοντας ότι «από την διαδικασία της κύριας ανάκρισης δεν προέκυψε τίποτα καινούργιο. Αναμοχλεύθηκαν απλώς και μόνον οι γνωστοί ψευδείς ισχυρισμοί και αναδείχτηκαν γεγονότα, που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύουν ότι υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον, εκεί που για πολλά χρόνια άλλοι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί το άφηναν χωρίς προστασία να κάμπτεται υπό το βάρος και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

«Δεν θα συμβάλλω στην απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης της οποίας την ανεξαρτησία σέβομαι και υπερασπίζομαι σε όλη την δημόσια παρουσία μου. Καταθέτω εκ νέου το υπόμνημα, που ήδη έχω υποβάλει κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης με τις αναλυτικές θέσεις μου, που κονιορτοποιούν τις κατασκευασμένες από τους πολιτικούς διώκτες μου κατηγορίες. Η Νέα Δημοκρατία των σκανδάλων, των διευκρινισμένο 7 δις απευθείας αναθέσεων, της Novartis και της Siemens, έπρεπε να έχει πάρει ένα μάθημα από το στραπάτσο της προανακριτικής επιτροπής. Δεν το πήρε. Θα το πάρει στις επερχόμενες κάλπες» καταλήγει στη δήλωση του ο πρώην υπουργός.

Ο συνήγορος του Γ. Μαντζουράνης σε δήλωση του ανέφερε ότι ο εντολέας του «ως αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα συγκρούστηκε με το σκληρό σύστημα διαπλοκής για να βάλει τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το να πιστεύεις ότι στο καθεστώς του εκ Κρήτης Μητσοτάκη δεν θα τον στείλουν κατηγορούμενο είναι σα να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο Μινώταυρος επειδή είσαι χορτοφάγος».

Από την πλευρά του , ο δεύτερος συνήγορος του κ. Παππά, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος έκανε λόγο για επιχειρούμενη προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης και ατελέσφοροι προσπάθεια εμπλοκής του κ. Παππά.

Την ίδια ώρα, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία, την τρίτη κατά σειρά, προκειμένου να απολογηθεί, καθώς ο συνήγορος της Δημήτρης Τσοβόλας για λόγους υγείας θα απέχει από τον υπερασπιστικό του ρόλο. Την υπεράσπιση της κ. Παπαδάκου αναλαμβάνει ο Ιπποκράτης Μυλωνάς.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα