ΕπικαιρότηταΚόσμος

Νεπάλ: Σοκαριστικό βίντεο μέσα από το αεροπλάνο την ώρα της συντριβής

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την συντριβή της εσωτερικής πτήσης της Yeti Airlines στο φαράγγι του ποταμού Σέτι κοντά στο αεροδρόμιο Ποχάρα του Νεπάλ, στο χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα της τελευταίας 30ετίας στην μικρή χώρα των Ιμαλαΐων.

Εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων συμμετείχαν στις έρευνες στην πλαγιά του λόφου όπου συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε 72 επιβαίνοντες στην πτήση από την πρωτεύουσα Κατμαντού προς την τουριστική πόλη Ποχαρά. Οι έρευνες διακόπηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής για να συνεχισθούν την Δευτέρα.

Αν και οι αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει επίσημα τα θύματα, πιστεύεται ότι και τα 72 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μελών του πληρώματος, θεωρούνται νεκρά, λαμβάνοντας υπόψη ότι το σημείο της συντριβής βρίσκεται σε ένα βαθύ φαράγγι με απότομους βράχους που δυσκολεύουν ακόμη και τις προσπάθειες διάσωσης.

Από τους επιβάτες στο αεροσκάφος, οι πέντε ήταν Ινδοί. Ένας από αυτούς, ο Sonu Jaiswal, φαίνεται ότι έκανε ένα live στο Facebook λίγο πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους και είναι -σύμφωνα με το NDTV- μεταξύ των νεκρών.

Το βίντεο, το οποίο κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ξεκινά με πλάνα των επιβατών που κάθονται μέσα στο αεροπλάνο και την πόλη από κάτω που φαίνεται από το παράθυρο καθώς το αεροπλάνο κάνει κύκλους πριν από την προσγείωση.

Ξαφνικά ακούγεται μια έκρηξη και η οθόνη γίνεται άνω-κάτω. Τα τελευταία δευτερόλεπτα δείχνουν πυρκαγιά έξω από το παράθυρο και ακούγονται κραυγές επιβατών.

Νεπάλ: Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το αεροσκάφος λίγα δευτερόλεπτα πριν την πτώση – Δείτε το με προσοχή!

Ένα άλλο βίντεο από το έδαφος είχε καταγράψει την πορεία της πτήσης καθώς ξεκινούσε την προσγείωση. Το αεροπλάνο ξαφνικά έγειρε προς τα αριστερά, γύρισε ανάποδα και οι αναφορές λένε ότι στη συνέχεια έσκασε «σε μια μπάλα φωτιάς».

Νεπάλ: Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του αεροσκάφους

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα