ΕπικαιρότηταΠολιτική

Νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Αθανάσιος Ράντος

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, επέλεξε τον Αθανάσιο Ράντο, τον μέχρι σήμερα αρχαιότερο αντιπρόεδρό του, για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η είδηση για την επιλογή του νέου προέδρου ΣτΕ έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Υπενθυμίζεται πως η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για το αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε προτείνει τους Αθανάσιο Ράντο, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριο Σκαλτσούνη και Μαίρη Σαρπ.

Ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αντικαταστήσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία εξελέγη από την Βουλή στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας και αναλαμβάνει τα καθήκοντά της στις 14 Μαρτίου 2020.

Η δήλωση Ράντου:

Ευχαριστώ την Πολιτεία που, με το κατά το Σύνταγμα αρμόδιο όργανό της, το υπουργικό συμβούλιο, με τίμησε με το ανώτατο για την Δικαιοσύνη αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Για το σύντομο διάστημα που μου απομένει να ασκήσω τα νέα καθήκοντα  μέχρι την αφυπηρέτηση, δεν μπορώ να υποσχεθώ στην Πολιτεία, την κοινωνία και τον πολίτη, τίποτα άλλο παρά ό,τι ήταν το αποκλειστικό ενδιαφέρον όλα αυτά τα 47 χρόνια: Κάθε προσπάθεια και μόχθο για ένα δικαστήριο που, διατηρώντας το κύρος του και την περιωπή του, θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και τον πολίτη και θα προσπαθεί  να επιλύει αποτελεσματικά τις διαφορές, όπως αρμόζει σε κάθε δικαστήριο Ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τον εαυτό του.

Close