Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

Νέος εξοπλισμός για το Νοσοκομείο Λάρισας

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει η προμήθεια και εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού για τη Νευρολογική και την Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝ Λάρισας, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 221.225 ευρώ με ΦΠΑ.

Ειδικότερα ολοκληρώθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σύνταξης-υποβολής και ελέγχου από τη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας στο έργο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με Δικαιούχο, Κύριο και Φορέα Υλοποίησης το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας – Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση της Προκήρυξης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για την ανάδειξη Αναδόχου και υλοποίηση του έργου.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδαςτόνισε τα εξής:

«Στηρίζουμε έμπρακτα τη δημόσια υγεία. Αποτελεί προτεραιότητά μας καθώς πιστεύουμε ότι μια χώρα είναι σύγχρονη και ανεπτυγμένη όταν οι πολίτες της προστρέχουν στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Για τον λόγο αυτό, δώσαμε τη δυνατότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας τη δυνατότητα να εξοπλίσει με νέα μηχανήματα για την Νευρολογική κλινική και την Ψυχιατρική κλινική, προϋπολογισμού 221.225,00 ευρώ.

Έχουμε χρηματοδοτήσει έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω 80 εκστ. ευρώ στηρίζοντας στην πράξη τα δημόσια νοσοκομεία μας και τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Θεσσαλίας