ΕπικαιρότηταΠολιτική

Νέος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ο Στράτος Ευθυμίου

Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, από την Παρασκευή 14 Ιουλίου ο Στράτος Ευθυμίου, σύμβουλος πρεσβείας Α’, αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαριστεί θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο, Γιώργο Αρναούτη, για τη διετή θητεία του στην υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου και την άοκνη προσφορά του από τη θέση του Εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

Βιογραφικό σημείωμα του νέου εκπροσώπου

Ο νέος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, σύμβουλος πρεσβείας Α’, έχει πραγματοποιήσει προπτυχιακές σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και στις διεθνείς σχέσεις στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι (Sciences Po) και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και τουρκικά και έχει γνώσεις της γερμανικής και της ρωσικής γλώσσας. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο Sciences Po στο Παρίσι, έχει διατελέσει fellow στο Weatherhead Center του Πανεπιστημίου Harvard και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από τη Σχολή Δικαίου και Διπλωματίας Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts.

Ο κ. Ευθυμίου έχει υπηρετήσει στις πρεσβείες της Ελλάδας στη Μόσχα και την Άγκυρα, έχει διατελέσει εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη. Επιστρέφει στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες, όπου εργάστηκε ως ο σύνδεσμος με το Ευρωκοινοβούλιο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα