Υπουργείο Εσωτερικών

Νέος εκλογικός νόμος και κατάργηση της απλής αναλογικής

Νέο εκλογικό νόμο με κατάργηση της απλής αναλογικής, δυνατότητα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού και νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των δήμων, προανήγγειλε ότι θα προωθήσει άμεσα ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του ΥΠΕΣ.

Νωρίτερα, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ επισήμανε ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι «να υπηρετήσει τον Έλληνα πολίτη και να γίνει το Δημόσιο στη συνείδηση των Ελλήνων μια απολύτως πετυχημένη υπόθεση εξυπηρέτησης της ελληνικής κοινωνίας».

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στις θερινές άδειες των υπαλλήλων του Υπουργείου, τις οποίες θα πάρουν κανονικά, παρότι τόνισε πως και τους καλοκαιρινούς μήνες θα ενταθούν οι διεργασίες της νέας κυβέρνησης.

Παρούσα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν και η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία στο σύντομο λόγο της στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα Ισότητας και ζήτησε από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να επικροτήσει την προσπάθεια που έγινε από την ίδια και τους συνεργάτες της το προηγούμενο διάστημα.

 

Close