ΕπικαιρότηταΚόσμος

Νέες εκλογικές παροχές από Ερντογάν: Ανακοίνωσε αύξηση 25% μισθών και συντάξεων

Οι μισθοί και οι συντάξεις των εργαζομένων του δημόσιου τομέα θα αυξηθούν κατά 25%, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αφού ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε περίπου στο 64%.

Μιλώντας στη διάρκεια τελετής στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε πως η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο πληθωρισμός, ο οποίος έφθασε τον Οκτώβριο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 24 ετών, θα μειωθεί περαιτέρω το 2023.

Την Δευτέρα, εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσπευσης των εκλογών, πριν την 18η Ιουνίου, οπότε και είναι προγραμματισμένες. Οι ζυμώσεις αυτές λαμβάνουν χώρα ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήττα Ερντογάν απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Οι δημοσκόποι, ερεύνησαν τα ποσοστά σε περίπτωση «μονομαχίας» του Ερντογάν με τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, της προέδρου του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Τα προεκλογικά δωράκια Ερντογάν

Η τουρκική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μείωση στις τιμές φυσικού αερίου για βιομηχανικούς καταναλωτές έως και 25% και στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας κατά 16% από 1η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα σπριντ παροχών και εξαγγελιών εν όψει εκλογών.

«Η τιμή του φυσικού αερίου έχει μειωθεί μεταξύ 13,1% και 25,11% για τους βιομηχανικούς καταναλωτές σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2022», ανέφερε ο Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter, μια από τις δεκάδες στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποιεί απολογισμό της χρονιάς.

Οι τιμές φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν κατά 12,73%, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθούν κατά 16% για τους βιομηχανικούς καταναλωτές, ένα μέτρο που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας EPDK.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι οι τιμές φυσικού αερίου για τους χώρους λατρείας θα μειωθούν κατά 42,73%, επίσης από την 1η Ιανουαρίου. Έχοντας την πολυτέλεια να διαχειρίζεται το ενεργειακό χωρίς να ακολουθεί τη Δύση στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει πως ορίζει ο ίδιος τις τιμές της ενέργειας στη χώρα του.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήργησε την περασμένη Τετάρτη τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μια απόφαση που θα επιτρέψει σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια εργαζόμενους να βγουν αμέσως στη σύνταξη, λιγότερους από έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο. Οι ανακοινώσεις γίνονται την ώρα που σε δημοσκόπηση που ήρθε στη δημοσιότητα, ο Ερντογάν έρχεται πίσω από όλους τους πιθανούς αντίπαλους του για την προεδρία λίγους μήνες πριν στηθούν οι κάλπες για τις κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία.

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) προχώρησε επίσης σε γενναία αύξηση του κατώτερου μισθού την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που έχει ξεκινήσει για να κερδίσει και πάλι την υποστήριξη των ψηφοφόρων, η οποία έχει διαβρωθεί από τον πληθωρισμό, την πτώση της λίρας και την απότομη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα