ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Νέα ποινική δίωξη κατά ηθοποιού για βιασμό

Ακόμα ένας ηθοποιός αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς εις βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για υπόθεση βιασμού.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος ασχολείται με όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις βιασμών στον χώρο του θεάτρου, αξιολόγησε τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε, και προχώρησε στην άσκηση ποινική δίωξης για το κακούργημα του βιασμού, σε βάρος του ηθοποιού.

Η αξιόποινη πράξη φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί το έτος 2020 και ο σχετικός φάκελος  έφτασε στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού, μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Το Σωματείο, όπως είχε θεσμική υποχρέωση, διαβίβασε τα στοιχεία στη δικαιοσύνη, μέσω του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα, προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος οι σοβαρές καταγγελίες και να μην μείνει καμία σκιά πάνω από όλες αυτές τις υποθέσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας που προηγήθηκε, ο εισαγγελέας κάλεσε τον ελεγχόμενο ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Ο ηθοποιός αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη, ισχυριζόμενος πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας, ωστόσο ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο ηθοποιός, ως κατηγορούμενος πλέον, θα κληθεί σε απολογία, μετά το τέλος της οποίας θα αποφασιστεί και η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Την ίδια στιγμή, όπως είναι γνωστό, εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, βάσει των οποίων οι δικαστές θα αποφαίνονται για την παραπομπή ή μη σε δίκη για τους ήδη προφυλακισμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, για τους οποίους έχουν προηγηθεί παραπεμπτικές εισαγγελικές προτάσεις.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα