ΔήμοιΔήμος Ηρακλείου Αττικής

Νέα μείωση τελών στον Δήμο Ηρακλείου

Σε νέα μείωση στην δημοτική φορολογία προχωράει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Συγκεκριμένα, οι συντελεστές των ανταποδοτικών τελών μειώνονται περαιτέρω το 2019 για όλα τα νοικοκυριά και τους επαγγελματικούς χώρους του Ηρακλείου: κατά 10% τα δημοτικά τέλη για τα νοικοκυριά και κατά 6% για τα καταστήματα και τις επαγγελματικές χρήσεις.

Οι νέες μειώσεις έρχονται να προστεθούν στις αντίστοιχες μειώσεις της περασμένης χρονιάς, όπου η μείωση των δημοτικών τελών για τα νοικοκυριά ήταν 10% και 7% στον ΦΗΧ.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι οι Ηρακλειώτες να μην στερηθούν στο ελάχιστο των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών καθαριότητας στις οποίες έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και να ενισχύσει την εκστρατεία για μια πόλη πιο καθαρή, μια πόλη με σεβασμό προς το Περιβάλλον.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος, σε δήλωσή του τόνισε:

«Το στοίχημα πέτυχε. Με την συμβολή των Ηρακλειωτών, οι οποίοι μας έδειξαν εμπιστοσύνη και μας ακολούθησαν στο νέο σχεδιασμό που χαράξαμε, φτάσαμε στον στόχο μας για μια πόλη Καθαρή. Μια πόλη πράσινη.

Ενισχύσαμε τον τομέα της Ανακύκλωσης και καταφέραμε με τον τρόπο αυτό να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι σύγχρονες στρατηγικές που επιλέξαμε έπιασαν τόπο: ο σταθμός μεταφόρτωσης, οι καφέ κάδοι για τα οργανικά απόβλητα, η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, η διαχείριση των πράσινων απορριμμάτων, η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με συστήματα LED.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι ότι τα τελευταία χρόνια κάναμε πράξη την αμφίδρομη ανταποδοτικότητα, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να ανταμείβουμε και να ελαφρύνουμε οικονομικά τους δημότες μας εφόσον εκείνοι μας στηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης.

Οι μειώσεις των δημοτικών τελών είναι αποτέλεσμα αυτής της κοινής μας προσπάθειας. Χτίσαμε μεταξύ μας Δήμος και δημότες μια σχέση εμπιστοσύνης, την οποία προσπαθούμε να ενισχύουμε καθημερινά με το έργο μας και τις υπηρεσίες μας.

Γιατί για όλους εμάς προτεραιότητα μας είναι ο Δημότης, η καθεμία και ο καθένας από εσάς. Μαζί αλλάξαμε το Ηράκλειο. Τολμήσαμε και δικαιωθήκαμε. Συνεχίζουμε μαζί πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά. Το αξίζει η πόλη μας. Αξίζει σε όλες και όλους εσάς».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι