ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας για ναρκωτικά

Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (ο ένας για ναρκωτικά και ο άλλος για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί αλλοδαπών), ενώ ελέγχθηκαν συνολικά 66 άτομα (29 ελληνικής καταγωγής και 37 αλλοδαποί) και προήχθησαν 15 άτομα εκ των οποίων δυο Έλληνες και 13 αλλοδαποί.

Η εξόρμηση στην πλατεία των Εξαρχείων και στις περιοχές πέριξ της Νομικής Σχολής, του Πνευματικού Κέντρου και της Βαρβάκειου Αγοράς, πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους και της δημιουργίας «στεκιών» χρηστών ναρκωτικών, σε περιοχές του κέντρου.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα μαχαίρι. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ενα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο με κατ’ αρχάς ήπιου χαρακτήρα παρεμβάσεις για την ανάπλαση-ανασυγκρότηση της περιοχής των Εξαρχείων έχει επεξεργαστεί και προτίθεται να θέσει το αμέσως επόμενο διάστημα σε εφαρμογή η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας

Παράλληλα, σχέδιο για χειρουργικές επεμβάσεις στα ΑΕΙ με «χαρτογράφηση» των πανεπιστημίων και εγχειρίδιο χειρουργικών αστυνομικών ενεργειών ανάλογα με το αδίκημα που διαπιστώνεται, έχουν εκπονήσει στο μεταξύ επικεφαλής αξιωματικοί της αστυνομίας αρκετές συσκέψεις πριν την ψήφιση κατάργησης του ασύλου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα