ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Νέα ανακοίνωση της Hellenic Train: Στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων

Νέα ανακοίνωση (την τρίτη κατά σειρά) εξέδωσε η “άφαντη” σε επίπεδο προσώπων Hellenic Train, για την πολύνεκρη τραγωδία μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

«Καθώς η διερεύνηση των συνθηκών που προκάλεσαν το τραγικό συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη, η Hellenic Train, εταιρεία επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, συνεχίζει να εργάζεται δίπλα στις Αρχές και στους διασώστες στο σημείο του δυστυχήματος και σε όλα τα νοσοκομεία που φροντίζουν τους τραυματίες.

»H Hellenic Train, η διοίκηση και οι εργαζόμενοί της, στέκεται δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζοντας από καρδιάς τα πιο θερμά της συλλυπητήρια, αλλά και τη δέσμευσή της για την πλήρη υποστήριξή τους καθώς και όλων των επιβατών».

Προς το τέλος του Μαρτίου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το στεγαστικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προβλέπει επιδότηση επιτοκίου για την αγορά 10.000 κατοικιών από νέους ηλικίας 24 ;eως 39 ετών, με στεγαστικό δάνειο.

Δικαίωμα συμμετοχής στο στεγαστικό πρόγραμμα έχουν όσοι διαθέτουν ατομικό εισόδημα ως 16.000 ευρώ, ή οικογενειακό ως 24.000 ευρώ προσαυξανόμενα κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Η συμμετοχή των τραπεζών στα δάνεια που θα εκταμιευθούν περιορίζεται στο 25% ενώ η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα συμμετέχει με άτοκο δανεισμό κατά 75%, ή και 100% όταν πρόκειται για τρίτεκνους.

Αυτό σημαίνει ότι εάν το επιτόκιο ενός στεγαστικού δανείου είναι σήμερα στο 4,5%, με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» για τους νέους πέφτει στο 1,12%

Και εάν πρόκειται για ζευγάρι τρίτεκνων ως 39 ετών (ο ένας από τους δύο) το επιτόκιο θα είναι μηδενικό, καθώς το δάνειο καλύπτεται εξολοκλήρου από τη ΔΥΠΑ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα