ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη και κόβει την 12η

“Ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή”, τονίζει η Νέα Δημοκρατία στην τοποθέτησή της απέναντι στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μείωση συντάξεων και ΦΠΑ, αύξηση συντάξεων, αλλά και παροχές για το άμεσο μέλλον.

Οπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Τώρα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία».

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο Ζάππειο, το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει ότι «προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα».

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, «την ώρα, ωστόσο, που ο κ. Τσίπρας υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η, καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια, όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους».

Παραλλήλως, η Νέα Δημοκρατία σε ό,τι αφορά στις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για το 2020, τις χαρακτηρίζει ως ανάξιες σχολιασμού, αφού όπως λέει, «όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα