ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ναύαρχος ε.α. Αποστολάκης: Ο Ερντογάν έχει “ξεφύγει”, αρχίζουμε να ανησυχούμε…

Εχει «ξεφύγει» ο Ερντογάν με όλες αυτές τις επαναλαμβανόμενες απειλητικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας.

“Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πού το πάει ο Ερντογάν, γιατί δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του. Αυτή τη στιγμή δημιουργεί κλίμα, προσπαθώντας να δείξει ότι η Ελλάδα είναι ένα μαξιμαλιστικό κράτος και επιθετικό που απειλεί την Τουρκία», σημείωσε αρχικά ο ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ανέφερε μάλιστα ότι πλέον αρχίζουμε να «ανησυχούμε»…

Οσο για το ενδεχόμενο αποκλεισμoύ ελληνικού νησιού, ο κ. Αποστολάκης, είπε χαρακτηριστικά ότι τον Ερντογάν «δεν τον παίρνει να κάνει κάποια στρατιωτική ενέργεια», τονίζοντας ότι δεν ξέρει πώς ο Τούρκος πρόεδρος θα μπορέσει να κάνει πίσω όταν χρειαστεί, ώστε «να τα μαζέψει».

Επιπλέον, σε σχετική ερώτηση για την περίπτωση που ο Ερντογάν επιχειρήσει να στήσει ένα «θερμό επεισόδιο» εν μέσω προβοκάτσιας, ο κ. Αποστολάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 ανέφερε ότι εάν και εφ’ όσον συμβεί αυτό, τότε «θα πρέπει να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας»

Ωστόσο επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, διότι εάν συμβεί τότε μπορεί να οδηγήσει σε «εκτεταμένη σύρραξη», οπότε «δεν είναι ασφαλές να πούμε ότι ο Ερντογάν ενδέχεται να σχεδιάζει μια τέτοια κίνηση».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα