ΔήμοιΔήμος Μεταμόρφωσης

«Να πώς αύξησε τα τέλη στο νεκροταφείο η δημοτική αρχή»

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκαν τα τέλη του δημοτικού νεκροταφείου.

Στην εισαγωγή, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Καραβάκος απάντησε στην απόπειρα του κ. Σαραούδα να επαναφέρει το θέμα των οικογενειακών τάφων:

«Είναι προεκλογική περίοδος, πρέπει να κυκλοφορήσει και η θολούρα ότι κάποιοι είναι οι προστάτες των οικογενειακών τάφων, με συμπεριφορές του 1960. Μόνο που ο συνάδελφος κ. Σαραούδας αποκρύπτει ότι είχε ψηφίσει την πρόταση που κατέθεσε η Συμμαχία Πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο για 30 ευρώ ετήσια χρέωση, χωρίς το εφάπαξ τέλος των 150 ευρώ, σε μια προσπάθεια να κυκλοφορήσει μια μαύρη προπαγάνδα ότι κάποιοι καθαρίζουν για τους ντόπιους κλπ κλπ».

Σε σχέση με τα τέλη και τον ισχυρισμό του κ. Καρπέτα για παραποίηση στοιχείων από τον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, ο Βασίλης Καραβάκος παρουσίασε τους αριθμούς:

Η Α’ κατηγορία από 234 ευρώ έφτασε σε 400 ευρώ, η Β’ από 198 ευρώ σε 350 ευρώ και η Γ’ από 162 ευρώ σε 300 ευρώ, για τους δημότες της Μεταμόρφωσης. Σε σχέση με τον ισχυρισμό της δημοτικής αρχής ότι η Μεταμόρφωση έχει από τα φθηνότερα τέλη στην Αττική, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» παρουσίασε τα τέλη στον Δήμο Πετρούπολης όπου το τέλος είναι μόλις 95 ευρώ και της Νέας Σμύρνης όπου είναι αντίστοιχα 80-150 και 250 ευρώ.

Σε σχέση με τον ισχυρισμό ότι απαίτησε το 2012 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής την εξομοίωση των τελών για δημότες και ετεροδημότες, ο Βασίλης Καραβάκος παρουσίασε απόφαση του Δήμου Μεγάρων του 2017 όπου έχει διακριτά τέλη για δημότες και ετεροδημότες.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, η δημοτική αρχή του Μιλτιάδη Καρπέτα χρησιμοποίησε την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών και την μη ενασχόληση με τα συγκεκριμένα ζητήματα όσων έπρεπε το 2012 να το κάνουν για να επιβαρύνει με μεγάλα ποσά τους δημότες -κυρίως- της Μεταμόρφωσης, σύμφωνα με την «Συμμαχία».

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» Βασίλης Καραβάκος ζήτησε τη μείωση κατά 30%. Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση ασκεί την κριτική της και καταθέτει προτάσεις βασιζόμενη σε πραγματικά στοιχεία και αριθμούς, αποδεικνύοντας με στοιχεία το τι έχει γίνει και το τι πρέπει να γίνει, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι