ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ν. Ανδρουλάκης: Το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν μπορεί να είναι “ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ”

Πρόσκληση σε όλα τα στελέχη, τους υποψηφίους και τους δημοκρατικούς πολίτες για ενότητα και στήριξης της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, παρουσίασε τους άξονες ενός προγράμματος δέκα προτεραιοτήτων και δεσμεύτηκε ότι εφόσον επιτευχθεί αυτός ο στόχος, από την επόμενη ημέρα θα προτείνει συνεννόηση για τις μεγάλες προκλήσεις που έχει η χώρα με άξονα το πρόγραμμά του.

“Κανένα παζάρι εξουσίας. Θα δώσουμε και θα κερδίσουμε τη μάχη ως δύναμη ευθύνης, ως δύναμη αποκατάστασης της ανεξαρτησίας και του κύρους των θεσμών, ως εμπνευστής ενός νέου πατριωτισμού», είπε και πρόσθεσε ότι «δυνατό ΠΑΣΟΚ θα σημάνει δυνατή Ελλάδα με βιώσιμη ανάπτυξη, ισχυρούς θεσμούς και δίκαιη κοινωνία. Εχουμε χρέος η ιστορική παράταξη να μην αγκυροβολήσει στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «δεν διακυβεύεται εάν το ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει ένα διπλάσιο ποσοστό, διακυβεύεται κάτι πολύ μεγαλύτερο» και ζήτησε από τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν την παράταξη στα χέρια τους γιατί η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ «δεν είναι ένα κομματικό χρέος, αλλά είναι μία πατριωτική ευθύνη. Για να αλλάξει ο τόπος σελίδα και για να ζήσουμε ξανά μέρες αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Οποτε και αν προκηρύξει τις εκλογές ο πρωθυπουργός, να είστε σίγουροι ότι το βράδυ των εκλογών θα έχει ανατείλει ο πράσινος ήλιος της ελπίδας και της προοπτικής», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Παραλλήλως, άσκησεκριτική στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την πόλωση που επεδίωξαν στη Βουλή σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας.

«Ακούσαμε χυδαιολογίες μεταξύ βουλευτών των δυο κομμάτων ως και την κυνική ομολογία του κ. Γεραπατρίτη: «Ενοχος ένοχον ου ποιεί». Συμφωνούμε απολύτως με την διαπίστωσή σας, κύριε Γεραπετρίτη: Μόνο που το αμαρτωλό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, της απαξίωσης των θεσμών κατά την περίοδο διακυβέρνησης με τον Καμμένο, δεν μπορεί να γίνει συγχωροχάρτι της σημερινής θεσμικής εκτροπής του κυρίου Μητσοτάκη! Απέναντι σε αυτόν τον διαγκωνισμό ενόχων, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει τον δικό του αγώνα αξιών για να σπάσει το σπιράλ της τοξικότητας, που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή. Για να μην επιβληθεί ο συμβιβασμός της χώρας με ένα μέλλον χαμηλών προσδοκιών», επεσήμανε.

Οπως με χαρακτηριστικό τρόπο τόνισε “το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν μπορεί να είναι Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να ασκούν την εξουσία ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για το εθνικό συμφέρον, την πατρίδα, την κοινωνική ειρήνη, την ευημερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί βρισκόμαστε σε δυο διαφορετικές όχθες. Από τη μια είναι η όχθη του καθήκοντος και από την άλλη η όχθη του “όλα για την εξουσία”».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα