ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Μπροστά στη Βουλή συγκέντρωση κατά των γυναικοκτονιών

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Σύνταγμα κατά των γυναικοκτονιών.

Δεκάδες γυναίκες και άνδρες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών» που απαρτίζεται από 18 γυναικείες και φεμινιστικές συλλογικότητες και συγκεντρώθηκαν απόψε μπροστά στο Κοινοβούλιο για να δηλώσουν με την παρουσία τους την ανάγκη για κοινωνική αλλαγή αλλά και άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι συγκεντρωμένοι σήκωσαν πανό με συνθήματα όπως «Oχι άλλη Γαρυφαλλιά, όχι άλλοι νταήδες» και «Πες το με το όνομά του. Είναι γυναικοκτονία! Καμία λιγότερη».

Ολες και όλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να μην προστεθεί κανένα άλλο όνομα στη λίστα και συγκροτούν τη νεοσύστατη Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών, «για να μην επιτρέψει τη συνέχιση του εξουθενωτικού αυτού φαινομένου χωρίς αντίδραση, χωρίς προσπάθεια να θέσει την κοινωνία στο σύνολό της μπροστά στις ευθύνες της», σημειώνουν οι γυναίκες.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν, διεκδικώντας δικαιοσύνη, πρόληψη και ισότητα.

«Σφαγιάστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου, πυροβολήθηκαν, χωρίς βοήθεια, γιατί ο πατριαρχικός φόβος αφήνει τις γειτόνισσες και τους γείτονες αδρανείς και άπραγους. Δεν είναι πια μαζί μας, γιατί η αστυνομία δυσκολεύεται να φτάσει έγκαιρα εκεί όπου την καλούν και να σώσει από την ενδοοικογενειακή βία και τις απειλές. Δεν είναι πια μαζί μας, γιατί η κοινωνία εκπαιδεύει αγόρια νταήδες και κορίτσια θύματα, προσφερόμενους δολοφόνους και δολοφονημένες τού αύριο, που εθίζονται από νωρίς στα αχαλίνωτα ένστικτα έμφυλης βίας, με τη συνεχή, σεξιστική προβολή του εγκλήματος και πληθώρας τηλεσκουπιδιών, υποτιθέμενων παιχνιδιών διασκέδασης».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα