ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Μπουρλά: Το χάπι της Pfizer δεν θα επηρεαστεί από τη μετάλλαξη Omicron

Η Pfizer προσδοκά να παράγει 80 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού της αντιιικού φαρμάκου της κατά κορωνοϊού που θα διατίθεται σε μορφή χαπιού, περισσότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της των 50 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της Αλμπερτ Μπουρλά σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, δηλώνοντας ότι το φάρμακο δεν θα επηρεαστεί από την μετάλλαξη Omicron.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ήλπιζε να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του έτους και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου έτους, από τις οποίες 21 εκατομμύρια, κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2022.

«Μπορούμε αμέσως τώρα να δεσμευτούμε για 80 εκατομμύρια δόσεις… χάρη στην μονάδα παραγωγής μας», δήλωσε ο κ. Μπουρλά.

«Περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωρίζουμε στις ερχόμενες εβδομάδες»

Ο κ. Μπουρλά είπε επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως το φάρμακο που έχει την εμπορική ονομασία Paxlovid, δεν θα επηρεαστεί από την μετάλλαξη Omicron.

Πρόσθεσε, ότι η φαρμακοβιομηχανία θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα παραλλαγή μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Η Pfizer υπέβαλε αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του Paxlovid την περασμένη εβδομάδα, μετά την αναφορά στοιχείων, που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα