ΕπικαιρότηταΚόσμος

Μπόρις Τζόνσον: «Hasta la vista, baby!» – Τι είπε στην τελευταία του εμφάνιση στην «Ωρα του πρωθυπουργού»

Με θερμό χειροκρότημα χαιρέτισαν οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος την ολοκλήρωση της σημερινής παρέμβασης του Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων, κατά την τελευταία του εμφάνιση στην «Ώρα του πρωθυπουργού».

«Βοηθήσαμε, βοήθησα, να βγάλουμε αυτήν την χώρα από την πανδημία και να συμβάλουμε στην διάσωση μίας άλλης χώρας από τον βαρβαρισμό. Και, ειλικρινά, αυτά είναι αρκετά για την πορεία. Αποστολή εξετελέσθη σε μεγάλο βαθμό» είπε.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εδώ και hasta la vista, baby» κατέληξε.

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο νέος πρωθυπουργός

Ο Μπόρις Τζόνσον αποχωρεί από τον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, αναγκάζοντας το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα να επιλέξει νέο ηγέτη που θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι Συντηρητικοί βουλευτές ελέγχουν τη διαδικασία επιλογής δύο υποψήφιων ηγετών. Τα μέλη του κόμματος, περίπου 200.000 άνθρωποι, θα επιλέξουν στη συνέχεια τον νικητή με επιστολική ψήφο.

Ο νικητής θα «κληρονομήσει» κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Ο αριθμός των πιθανών διαδόχων έχει ήδη μειωθεί από 11 σε 3.

Οι Συντηρητικοί βουλευτές συμμετέχουν στην τελική ψηφοφορία. Οι δύο υποψήφιοι με τις περισσότερες ψήφους θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Ιούλιος-Σεπτέμβριος

Οι δύο υποψήφιοι πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία και συναντούν μέλη του κόμματος για να εξασφαλίσουν τη στήριξή τους.

5 Σεπτεμβρίου: Ανακοινώνεται ο νέος πρωθυπουργός

Το κόμμα ανακοινώνει ποιο είναι το πρόσωπο το οποίο τα μέλη του επέλεξαν ως νέο αρχηγό. Κερδίζει ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους.

6 Σεπτεμβρίου: Ο Μπόρις Τζόνσον μεταβαίνει στο παλάτι για να παραιτηθεί

Ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του στις 6 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, προσθέτοντας ότι θα μεταβεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να υποβάλει την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα