Περιφέρεια Στερεάς ΕλλάδαςΠεριφέρειες

Μπακογιάννης: Λυπηθείτε τους πολίτες που δεν φταίνε

Εκκληση στην κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο θέμα συμβασιούχων στην καθαριότητα, απευθύνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Σε ανάρτηση του στο facebook, o κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι το πρόβλημα έχει όνομα, υπογραφή και διεύθυνση υπουργείου και κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει ελεύθερη την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να επιλύει μόνη της τα προβλήματα και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε:

«Για να πάμε τη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα.

Το πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα είναι, για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα, τεχνητό.

Εχει όνομα, υπογραφή, διεύθυνση υπουργείου.

Αν αφήσουν επιτέλους οι κυβερνήσεις και τα κόμματα την τοπική αυτοδιοίκηση ελεύθερη να ορίζει τις ανάγκες της και να δίνει λύσεις, θα δείτε ότι τα πράγματα είναι πιο απλά.

Κάθε υποψήφιος δήμαρχος να δεσμεύεται προεκλογικά για την πολιτική που θα ακολουθήσει.

Κάθε δημοτικό συμβούλιο να μπορεί να κάνει τις επιλογές του και να κρίνεται για αυτές. Αυστηρά. Αλλωστε, οι δαπάνες της καθαριότητας είναι ανταποδοτικές.

Αφήστε λοιπόν τους Δήμους να αναπνεύσουν γιατί μόνο έτσι θα απεγκλωβιστούμε από μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες.

Λυπηθείτε και τους πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτε και σπάστε το διαχρονικό απόστημα της σχέσης ελέγχου και πολιτικής συναλλαγής κυβερνήσεων και τοπικών παραγόντων».

 

Προτεινόμενα