ΕπικαιρότηταΠολιτική

Μπακογιάννη: Το 2015 ήμασταν έτοιμοι για συνασπισμό με τον Τσίπρα

Μια βόμβα… μεγατόνων έριξε η Ντόρα Μπακογιάννη!

Η Νέα Δημοκρατία, το καλοκαίρι του 2015, ήταν έτοιμη για μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο! «Μας κορόιδεψε και επέλεξε τον Καμμένο», τόνισε η πρώην υπουργός.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ντόρα Μπακογιάννη, τότε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε λάβει τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα προχωρούσε σε εκλογές.

Όλα αυτά τα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Action 24. «Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, για το οποίο εμείς ήμαστε απολύτως σίγουροι ότι ήταν αχρείαστο, διότι προέκυψε μετά την Βαρουφακειάδα. Τότε ο κ. Μεϊμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση θα το κάνουμε».

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε και τα όσα είχαν συζητηθεί ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Όπως τόνισε, η απάντηση του πρωθυπουργού στην πρόταση Μεϊμαράκη για συνεργασία ήταν «πρώτον, να τον κοροϊδέψει και να κάνει εκλογές, γιατί του είχε πει ότι δεν θα κάνει εκλογές και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού».

Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι αν δεν είχε πάει σε εκλογές, «θα μπορούσε να γίνει μία συζήτηση, την ώρα που φτάσαμε στο παρά πέντε να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ, θα μπορούσε να γίνει μία διαφορετική συζήτηση για το μεγάλο συνασπισμό. Βεβαίως και θα μπορούσε να γίνει. Η συζήτηση ήταν ένα συνολικό πακέτο».

Πλέον όμως, όπως ξεκαθάρισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλου συνασπισμού δεν υπάρχει.

«Σήμερα τέτοια συζήτηση για μεγάλο συνασπισμό δεν υπάρχει. Ναι, τότε θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο. Εγώ από την αρχή πίστευα ότι αυτό έπρεπε να γίνει και γι’ αυτό ψήφισα το πρώτο μνημόνιο και γι’ αυτό διαγράφηκα από το κόμμα μου. Έλεγα κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, το έλεγα, το φώναζα και τελικά το πλήρωσα με τη διαγραφή μου».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα