ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Μόσιαλος: «Κανένα μέτρο δεν θα αρθεί μέσα στον Απρίλιο»

Εχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας, δηλώνει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κοροναϊό στους διεθνείς Οργανισμούς Ηλίας Μόσιαλος.

«Κανένα μέτρο δεν θα αρθεί μέσα στον Απρίλιο. Ολοι μιλάνε για την Ελλάδα και το τι έχει πετύχει μέχρι τώρα. Κανένα μέτρο όμως δεν θα αρθεί μέσα στον Απρίλιο. Οσο είναι εύκολο να λάβεις μέτρα, τόσο δύσκολο είναι να τα πάρεις πίσω», τονίζει σε συνέντευξή που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

«Οι προτεραιότητες θα τεθούν ανάλογα με το τι είναι πιο ασφαλές για την υγεία των πολιτών», απαντά σε ερώτηση για τη σειρά με την οποία θα αρθούν τα μέτρα που έχουνε επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19.

«Τα σχολεία τα κλείσαμε πολύ γρήγορα, καθώς οι μαθητές μπορούν να γίνουν super spreaders του ιού και να τον μεταδώσουν πολύ εύκολα στην κοινότητα», λέει χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα πάει καλύτερα σε σχέση με τις χώρες της Νότιας Ευρώπης όπως η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά και σε σχέση με την Πορτογαλία. Δεν συγκρίνω της χώρες της Βόρειας Ευρώπης που έχουν πολύ καλύτερα συστήματα Υγείας. Καλό σύστημα Υγείας έχει και η Ιταλία και συγκεκριμένα η περιοχή της Λομβαρδίας που επλήγη. Τα συστήματα αυτά έχουν μια σχετική αντοχή. Η Ελλάδα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική. Έπρεπε να πάρουμε νωρίτερα και πιο γρήγορα μέτρα και να τα εφαρμόσουμε εγκαίρως», επισημαίνει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Close