ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Γονάτισαν τα παιδιά του (ΦΩΤΟ)

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρουσία της οικογενείας του και περίπου 250 προσκεκλημένων τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου το 40ήμερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Υπό αυστηρά μέτρα, παρουσία αστυνομικής δύναμης και με την τήρηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι προσκεκλημένοι προσήλθαν στη Μητρόπολη Αθηνών με βανάκια από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Μάλιστα, η κυκλοφορία στη Μητροπόλεως είχε διακοπεί από την Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η προσέλευση όσων θα παρίσταντο στην επιμνημόσυνη δέηση.

Πρώτες έφθασαν λίγο πριν από τις 11 το πρωί, ώρα τέλεσης του μνημοσύνου, οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία και Ειρήνη.

Ακολούθησαν λίγη ώρα αργότερα η σύζυγός του Αννα-Μαρία και τα παιδιά τους Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα, μετά των συζύγων τους.

Παρόντες ήταν και αρκετοί Ελληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, επιχειρηματίες και πολιτικοί, ανάμεσά τους ο Aδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης και ο Νότης Μηταράκης.

Μετά την ολοκλήρωση του μνημοσύνου, η οικογένεια του τέως βασιλιά στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτησε τον κόσμο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο Iδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ακολούθησε καφές, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα, ενώ θα τελεστεί και τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα