ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Μνημόσυνο στο Τατόι: Τι αναφέρει η επιγραφή στο μνήμα του Κωνσταντίνου

Στο Τατόι για το τρισάγιο στη μνήμη του βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Οι συγγενείς του τέως βασιλιά έφτασαν στο Τατόι περίπου στις 11:45 το πρωί με μαύρα μίνι βαν ή τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.

Τελευταίες έφτασαν η σύζυγος του τέως βασιλιά Αννα Μαρία και η αδελφή του εκλιπόντος, Σοφία.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών το 40ήμερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, με όσους πολίτες είχαν πάει στο Τατόι να μπορούν να φτάσουν μέχρι ενός σημείου.

Εκεί, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του, με την επιγραφή να αναφέρει: Κωνσταντίνος Β Βασιλεύς των Ελλήνων, PRINS AF DANMARK, ΓΕΝ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 2 ΙΟΥΝ. 1940 – ΑΠ. ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ 10 ΙΑΝ. 2023, ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ”.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκλιπών έκπτωτος μονάρχης είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα, αγωνιζόμενος το 1960 για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης.

Επίσης, στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου υπάρχει και η φράση του Ευαγγελιστή Ιωάννη “Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ. ΚΑΙ Ο ΜΕΝΩΝ ΕΝ ΤΗ ΑΓΑΠΗ ΕΝ ΤΩ ΘΕΩ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΑΥΤΩ”.

Σύμφωνα με αναλυτές, η φράση αυτή αποτυπώνει την πραγματική εξήγηση του τι είναι Θεός, ποια είναι η αγάπη του προς τους ανθρώπους αλλά και την ελευθερία εκλογής που έχει ο άνθρωπος.

Πρώτες έφτασαν λίγο πριν από τις 11 το πρωί, ώρα τέλεσης του μνημοσύνου, οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία και Ειρήνη.

Ακολούθησαν λίγη ώρα αργότερα η σύζυγός του Αννα-Μαρία, και τα παιδιά τους Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων.

Παρόντες ήταν και αρκετοί Ελληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, επιχειρηματίες και πολιτικοί, μεταξύ των οποίων η Φάνη Πάλη Πετραλιά, η Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Αδωνης Γεωργιάδης με τη σύζυγό του, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης και ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας.

Μετά την ολοκλήρωση του μνημοσύνου, η οικογένεια του τέως βασιλιά στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτησε τον κόσμο.

Στη συνέχεια, στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” ακολούθησε καφές, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα, ενώ την Κυριακή θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα