ΕπικαιρότηταΠολιτική

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν θα γίνει ξανά lockdown

Τον Αλέξη Τσίπρα έθεσε στο πολιτικό του στόχαστρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, η οποία ήταν η πρώτη που έπειτα από πολύ καιρό πραγματοποιήθηκε δια ζώσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με λεκτική σφοδρότητα εναντίον του τέως πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «λαϊκιστική μηδενιστική και σπασμωδική αντίδραση της αντιπολίτευσης»,

Υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «λέει όχι σε όλα» και επίσης ότι καταψηφίζοντας την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία λειτούργησε ως «εθνικός σαμποτέρ», υπογράμμισε ότι «απέρριψε όλα τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών που δοκιμάστηκαν από φυσικές καταστροφές».

Στο στόχαστρο ο Τσίπρας

Βάζοντας στο στόχαστρό του τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν έβαλε πλάτη στην πανδημία, τρικλοποδιές έβαζε και βάζει», ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τον κατηγόρησε ότι «λειτουργεί ως πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου», υπενθυμίζοντάς του σε ποια κατάσταση βρήκε τις ΜΕΘ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πόσες λειτουργούν πλέον, ενώ σημείωσε ότι η επίσκεψη Τσίπρα έγινε σε νοσοκομείο μετά από εφημερία, όταν το προσωπικό είναι ήδη εξαντλημένο.

Ολοκληρώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο αφήγημα της «προοδευτικής διακυβέρνησης», λέγοντας ότι «προοδευτικό είναι το gov.gr, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η μείωση της ανεργίας, η μείωση των ανισοτήτων, η πράσινη μετάβαση, η προστασία του εισοδήματος» και αφού επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, τόνισε ότι «σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε, κλείνοντας τις πληγές του χθες και ανοίγοντας τους δρόμους του αύριο» και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάστηκε και καταδικάζεται καθημερινά, και την ώρα που η χώρα αναβαθμίζεται, αυτός βυθίζεται».

«Δεν θα ξαναϋπάρξει lockdown»

Οσον αφορά στο ανοιχτό «μέτωπο» της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το νέο κύμα πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη, παραδεχόμενος ότι «είμαστε αντιμέτωποι με ισχυρό 4ο κύμα, το οποίο δυστυχώς φέρνει και απώλειες. Ωστόσο το εμβόλιο κάνει τη διαφορά και αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των πολλών κρουσμάτων με βαριές νοσήσεις».

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε τους τέσσερις άξονες, στους οποίους θα κινηθεί η κυβέρνηση:

* Δεν θα ξαναϋπάρξει lockdown.

* Οι εμβολιασμένοι δεν θα υποστούν σημαντικούς περιορισμούς, οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατευθούν, δίνοντας έμφαση στα πολλά τεστ που διεξάγονταοι στη χώρα.

* Διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ, ειδικά στις Περιφέρειες που πιέζονται, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για ανθρώπινους πόρους εκεί που έχουμε ελλείψεις και αναφερόμενος σε επιτάξεις υπηρεσιών και προσωπικού.

* Συνέχιση της προσπάθειας ενίσχυσης των εμβολιασμών και τήρηση των μέτρων προστασίας απ’ όλους.

«Δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση, έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πάντως έδωσε ως στοιχεία αισιοδοξίας το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες κλείστηκαν περίπου 200.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου και περίπου 300.000 για την τρίτη δόση, στην οποία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, καλώντας τους πολίτες να σπεύσουν να την κάνουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κοινωνία ανταποκρίνεται θετικά στα νέα μέτρα, ωστόσο τόνισε ότι «καμία κρατική κινητοποίηση δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα χωρίς την κοινωνική ευαισθητοποίηση» και κάλεσε τους πολίτες να «γίνουμε οι φύλακες της υγείας μας και των γύρω μας».

Δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού

Οσον αφορά στην οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι εντός του 2022 θα υπάρξει και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και υποστήριξε ότι το κράτος συνέβαλε στην στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό απ’ ό,τι αναμενόταν και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μείωση της ανεργίας.

«Δεν υπάρχει άλλη πολιτική για την μείωση των ανισοτήτων από το να προσφέρεις δουλειά», είπε και σημείωσε ότι «σήμερα οι πολίτες πληρώνουν λιγότερους φόρους, λιγότερο ΕΝΦΙΑ, λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές. Εστω και οριακά, αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και θα υπάρξει και νέα αύξηση του εντός του 2022. Κατά την διάρκεια της πανδημίας το κράτος ανέλαβε το κόστος όλων όσοι δεν δούλευαν. Ανοιξε τα ταμεία του και έτσι οικονομία, κοινωνία και ΕΣΥ έμειναν όρθια. Η χώρα μας σήμερα αποτελεί προορισμό ξένων επενδύσεων, που αυξάνουν τον δημόσιο πλούτο, κρατούν στην χώρα μας και επαναπατρίζουν επιστήμονες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης».

Εθνικά θέματα

Οσον αφορά στα εθνικά θέματα, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας, σημειώνοντας πως η παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή που καθιέρωσε τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά σύνορα.

«Η Ελλάδα έγινε κόμβος της περιοχής» είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στις διεθνείς συμφωνίες σε διπλωματικό αλλά και αμυντικό επίπεδο (συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ), λέγοντας πως όλοι οι καλόπιστοι πολίτες αναγνωρίζουν ότι είναι σημαντικά βήματα.

«Η ενίσχυσή μας δηλώνει την ετοιμότητά μας να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Συνολικά, ο πρωθυπουργός κάλεσε αρκετές φορές τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να γίνουν «αγγελιοφόροι» των επιτευγμάτων της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να μεταφέρουν τα «θέλω» και τα «πρέπει» των πολιτών στα υπουργεία και στο Μαξίμου.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα