ΕπικαιρότηταΠολιτική

Μητσοτάκης στα τουρκικά: Ελληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές

Με ένα στιγμιότυπο από τη στιγμή που Ελληνες και Τούρκοι διασώστες ανασύρουν επιζώντες από τα χαλάσματα στην Τουρκία, το οποίο συνοδεύει μία ανάρτηση στα τουρκικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει το δικό του μήνυμα προς την Τουρκία.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Ελληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές».

«Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, τις ακολουθούν εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Μόνο σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Ελληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν», γράφει επακριβώς ο κ. Μητσοτάκης.

 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο CNN, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι “βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας με Τουρκία”, επισημαίνοντας ότι “η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Τουρκίας για κινητοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού αρωγής”.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι “δεν μπορώ να φανταστώ μία πιο ισχυρή εικόνα από αυτή -ίσως την έχετε δείξει- ενός Ελληνα διασώστη και ενός Τούρκου διασώστη να σώζουν ένα επτάχρονο κορίτσι. Αυτές είναι πολύ δυνατές εικόνες, που στο τέλος της ημέρας, χτίζουν γέφυρες μεταξύ των λαών μας”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα