ΕπικαιρότηταΠολιτική

Μητσοτάκης: Οι κάλπες θα σας στείλουν πάλι στην αντιπολίτευση

«Επιτέλους ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας να έρθει στη Βουλή να αντιπαρατεθούμε. Πέντε μήνες σας το ζητάμε» είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ λύνουν τα κόμματα τις διαφορές τους» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι κάλπες δεν αργούν και «θα σας στείλουν πάλι στην αντιπολίτευση». Οι πολίτες, τόνισε κρίνουν δίκαια. «Ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει μόνο να ανεβάζει ένα έργο να δηλητηριάζει την κοινωνία».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσατε προσωπικές ύβρεις εναντίον μου. Αυτή την φράση είχε χρησιμοποιήσει ο Κίτσος Τεγόπουλος αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά με Κουτσόγιωργα και Ματζουράνη που είναι τώρα συνήγορος του κ. Παππά. Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας και δικάζουν δυο δικούς σας υπουργούς»

«Η επιλογή σας ήταν διπλά ατυχής είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι κατέθεσε την πρόταση μομφής την ημέρα που συνεδρίαζε το συμβούλιο ασφαλείας στην Τουρκία», τόνισε ακόμη. Κατηγόρησε ότι το έκανε και σήμερα στοχοποιώντας την ΕΥΠ και τις ένοπλες δυνάμεις.

«Εγώ δεν κρύβομαι και δεν έχω πάθει αφωνία. Εσείς είστε αυτός που δεν είπατε τίποτα για τις βαλίτσες με τα λεφτά που κατέληγαν από τον κ. Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορείτε να κρύβεστε για πολύ και η πρόταση μομφής είναι η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία. Είναι μια ευκαιρία να συγκριθούμε».

Είναι επίσης, είπε, μια ευκαιρία να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός και για άλλες πλευρές της επικαιρότητας. «Πρόσφατα μάθατε κ. Τσίπρα ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας και ναι δικάζουν δυο δικούς σας υπουργούς στο ειδικό δικαστήριο αλλά και όσα συνέβησαν στο Μάτι όπου το 2018 χάθηκαν 103 ζωές με το κράτος τότε αδιάφορο και διαλυμένο, με στημένες συνεντεύξεις Τύπου ενώ γνωρίζατε το μέγεθος της τραγωδίας και με πλαστές φωτογραφίες να κατηγορείτε δήθεν εμπρηστές. Ποτέ ξανά δεν πρέπει το κράτος να μείνει αμήχανο απέναντι στην προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει ένα ακόμα κατασκοπευτικό σενάριο. Θύμισε ότι οι διαρροές έγιναν πρώτα από τα δικά του μέσα.

Μίλησε επίσης για σπασμωδικές κινήσεις της ΑΔΑΕ και είπε: «Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο που έγραφε απόρρητο κι εσείς τον κάνατε φέιγ βολάν. Στην επιστολή που σας ενεχείρισε ο πρόεδρος της αρχής υπήρχαν ή όχι τα ονόματα; Τα ονόματα υπήρχαν ναι ή όχι; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο και αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν στην επιστολή. Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σ’ εσάς;».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα