ΕπικαιρότηταΠολιτική

Μητσοτάκης: Η Υγεία, κεντρική προτεραιότητα της ΝΔ στην επόμενη τετραετία

«Όμοια κρίση δεν είχαμε ξανασυναντήσει στο παρελθόν, και κανένα σύστημα Υγείας στον κόσμο δεν ήταν έτοιμο. Πετύχαμε, όμως, το καλύτερο δυνατόν και πάντα θα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι» ήταν το σχόλιο που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης (22/02) στην εκδήλωση βράβευσης υγειονομικών του ΕΣΥ που θα πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο κ. Μητσοτάκης που βράβευσε ο ίδιος τους Υγειονομικούς, τόνισε ότι η βράβευση αυτή, είναι το ελάχιστο «ευχαριστώ» που «μπορούμε να σας πούμε ως Πολιτεία για όσα προσφέρατε στην υγειονομική κρίση και όσο προσφέρετε στο ΕΣΥ». Η ομιλία του πρωθυπουργού σημειώθηκε την ώρα που δεκάδες εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Υγείας, ζητώντας μεταξύ άλλων αυξήσεις μισθών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ο κλάδος της υγείας στην Αττική έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 08:00 έως της 15:00 και 24ωρη απεργία στις υγειονομικές μονάδες της περιφέρειας.

Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Υγείας με αφορμή την εκδήλωση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα απονείμει τιμητικά βραβεία για το ΕΣΥ.

Μητσοτάκης: Κεντρική προτεραιότητα η υγεία τη νέα τετραετία

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα είναι κεντρική προτεραιότητα της ΝΔ η Υγεία για τη νέα τετραετία «εάν μας εμπιστευτούν οι πολίτες στις εκλογές» και παρέπεμψε στο προσεχές διάστημα για αναλυτικότερες προγραμματικές εξαγγελίες για την υγεία που θα υλοποιηθούν στον νέο κυβερνητικό κύκλο. Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε εξέφρασε χθες από το Περιστέρι την πεποίθησή του πως η ΝΔ θα πετύχει μια μεγάλη νίκη στις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι θυμάται ακόμη βιωματικά τις καθημερινές αγωνιώδεις συσκέψεις που γίνονταν τότε στο Μαξίμου κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, και είπε ότι “είχαμε καταφέρει πολύ αποτελεσματικά να ελέγξουμε το πρώτο κύμα, και κερδίσαμε χρόνο για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με προσλήψεις υγειονομικών και περισσότερες ΜΕΘ”.

Σημείωσε ότι τώρα που αυτός ο κύκλος κλείνει μπορεί να γίνει ένας ψύχραιμος απολογισμός για το ποιες αδυναμίες επισημάνθηκαν και τι έγινε σωστά.

Μητσοτάκης: Οι Υγειονομικοί θα δουν τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων σύντομα

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα γίνουν περισσότερες επενδύσεις σε υποδομές, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός φέτος για την Υγεία είναι 5,2 δισ ευρώ, ενώ το 2019 ήταν 3,8 δισ.

«Τότε το προσωπικό της Υγείας ήταν λιγότερο από 100 χιλιάδες, ενώ σήμερα είναι 108 χιλιάδες, και εάν προσθέσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας, μπορούμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές παρεμβάσεις στην Υγεία, και οι Υγειονομικοί θα δουν τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων σύντομα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε απευθυνόμενος στους Υγειονομικούς: “Μαζί καταφέραμε και πετύχαμε κάτι εξαιρετικό, όπως κι αν μετρήσει κανείς την απόδοση μας στην πανδημία. Πρέπει να λάβει υπόψη του ότι το ΕΣΥ έβγαινε από μια κρίση υποχρηματοδότησης. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να τα είχαμε καταφέρει εάν δεν υπήρχε η προσπάθεια από τους εργαζόμενους της Υγείας όσους πόρους κι αν είχαμε. Εσείς κάνατε τη διαφορά”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα