ΔήμοιΔήμος Μοσχάτου-Ταύρου

Μήνυμα του δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου για την Απογραφή 2021

Συμμετέχουμε στην απογραφή για το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων

“Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,

Η  απογραφή του μόνιμου πληθυσμού της χώρας μας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα καταγράφει στοιχεία για τα χαρακτηριστικά και την διάρθρωση του πληθυσμού και αποτελεί ένα κρίσιμο εργαλείο για την αποτελεσματική άσκηση της κοινωνικής και της οικονομικής πολιτικής.

Επίσης, αποτελεί τη βάση για την πλήρη αντιπροσωπευτικότητα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, όπως είναι η κατανομή των βουλευτικών εδρών στις εκλογικές περιφέρειες.

Η συμμετοχή του κάθε ένα και της κάθε μίας από εσάς στην απογραφική διαδικασία συνιστά μία επιλογή υψηλής υπευθυνότητας, καθώς συλλέγονται σημαντικά στοιχεία για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων στον Δήμο μας, όπως είναι  τα κοινωνικά, πολιτισμικά, δημογραφικά, εκπαιδευτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του μόνιμου πληθυσμού και της μεταναστευτικής ροής.

Τα δεδομένα που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά και δεν θα ζητηθεί κανένα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, όπως είναι τα στοιχεία που αναφέρονται στην υγεία, στο θρήσκευμα, στη συνδικαλιστική δράση, στα πολιτικά φρονήματα ή στον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής είναι πολύ εύκολη και διαρκεί ελάχιστα λεπτά με την επίσκεψη στην ψηφιακή πύλη www.gov.gr και χρησιμοποιώντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό Τaxis

Οσοι συμπολίτες δεν θέλετε ή και δεν μπορείτε να αυτοαπογραφείτε ηλεκτρονικά, θα απογραφείτε με την συνηθισμένη μέθοδο “πόρτα πόρτα”, όπως συνέβαινε και στις προηγούμενες απογραφές, προφανώς λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Με τη  μέθοδο «πόρτα-πόρτα», ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στην κατοικία σας. 

Ο απογραφέας μπορεί να σάς λύνει κάθε απορία σας είτε επιλέξετε τη μέθοδο της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής είτε τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Σας καλώ όλες και όλους να συμμετάσχετε ενεργά στην απογραφική διαδικασία για το καλό της πόλης και το συμφέρον των κατοίκων”.

Ο δήμαρχος ΜοσχάτουΤαύρου

Ανδρέας Ευθυμίου

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι