ΕπικαιρότηταΠολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη από την Κομοτηνή: Οσοι φωνάζουν ότι θα έρθουν ξαφνικά νύχτα, θα προσγειωθούν απότομα

Σαφές μήνυμα στην προκλητικότητα της Τουρκίας και του Ερντογάν έστειλε από την Κομοτηνή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιοδεύει στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις, τονίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία».

Συμπλήρωσε δε, για τις προκλητικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών της γείτονας χώρας ότι θα έρθουν «νύχτα», ότι «μια νύχτα θα ξυπνήσουν και θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα».

«Η κυβέρνηση της Τουρκίας κινείται δυστυχώς σε έναν παροξυσμό προκλήσεων δηλητηριάζοντας κυρίως τους ίδιους τους πολίτες της. Βυθίζεται στη διεθνή απομόνωση. Κανείς δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία. Στην επιθετικότητα αντιτάσσουμε την ετοιμότητα, πιστοί στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας και στη συνθήκη της Λοζάνης. Κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές αλλά τις έχουμε πάντα ανοιχτές σε γόνιμες επαφές. Είμαστε δύναμη ειρήνης, ευθύνης και νομιμότητας. Είμαστε έτοιμοι πάντα να κάνουμε διάλογο με την Τουρκία αλλά δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο. Όσοι φωνασκούν πως τάχα θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν και ξαφνικά να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα. Τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα θα παραμείνουν θωρακισμένα. Να στείλουμε ένα χαιρετισμό στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας, εκεί που η Ελλάδα αξιοποιεί για πρώτη φορά το φυσικό ενεργειακό της πλούτο. Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή Θράκη και ισχυρή Θράκη σημαίνει ισχυρή Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα