ΔήμοιΔήμος Αγίας Παρασκευής

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μήνυμα του Ιωάννη Σταθόπουλου, δημάρχου Αγίας Παρασκευής, σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και το πρόγραμμα φροντίδας των ζώων από την δημοτική αρχή.

Διαβάστε παρακάτω το μήνυμά του:

«H 4η Απριλίου, που καθιερώθηκε το 2010 ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε με περίσκεψη και ευθύνη απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Δεν αρκεί πλέον η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων μας για το θέμα.

Χρειάζεται να ενεργοποιηθούμε και να επαγρυπνούμε ώστε να εξαλειφθεί η εγκατάλειψη και κάθε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και γιατί όχι να αναλάβουμε την υιοθεσία ενός κατοικίδιου.

Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής υλοποιεί ένα σύγχρονο Πρόγραμμα Αδέσποτων Ζώων, που είναι επιλογή της Δημοτικής Αρχής και του Συλλόγου Ζωόφιλων, σε συνεργασία αποκλειστικά με τους κτηνιάτρους της πόλης μας, που περιλαμβάνει:

• Κτηνίατρο για έλεγχο του προγράμματος
• Κτηνιατρικές πράξεις, στειρώσεις, εμβολιασμοί, τοποθέτηση τσιπ, εργαστηριακές εξετάσεις κλπ.
• Προμήθεια τροφών με τεχνικές προδιαγραφές, που ορίζει ο νόμος
• Χώρο φιλοξενίας πανσιόν για άρρωστα και νεαρής ηλικίας
• Προμήθεια φαρμάκων για τα αδέσποτα
• Όχημα για τις αναγκαίες μεταφορές των αδέσποτων ζώων

Επίσης, ο Δήμος με το Σύλλογος Ζωόφιλων ξεκίνησαν εκστρατεία (αυτοκόλλητα, πανό κ.ά.) για την ευαισθητοποίηση των φιλόζωων που είναι και ιδιοκτήτες ζώων ως προς την ευθύνη τους να καθαρίζουν τα περιττώματα τους από τους δρόμους, να τους βάζουν microchip, να μην τα αφήνουν να περιφέρονται ελεύθερα στη γειτονιά κ.ά., γιατί τα προβλήματα που δημιουργούν παράπονα είναι λάθη του ιδιοκτήτη και όχι του ζώου.

Τα ζώα αξίζουν σίγουρα τη φροντίδα μας. Μας την επιστρέφουν με την αγάπη τους και την επιστημονικά τεκμηριωμένη προσφορά τους στην ψυχική αλλά και σωματική μας υγεία».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι