ΕπικαιρότηταΠολιτική

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Η ένταση με την Ελλάδα μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή

Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίζει να κινείται η Τουρκία, αλλά σε χαμηλότερους τόνους.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε ότι εφόσον δεν επιλυθεί το πρόβλημα με την Ελλάδα, μπορεί να ξεσπάσει ένταση ανά πάσα στιγμή.

Μιλώντας στο Haberturk, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημείωσε: «Πάντα θα υπάρχουν συναισθηματικές προσεγγίσεις σε ατμόσφαιρα εκλογών, αλλά αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Υπάρχουν διαφορετικά συναισθήματα τους πρώτους μήνες, αλλά όταν πλησιάζει το τέλος, όταν αυτό αξιολογείται με την λογική, αυξάνεται η στήριξη στον κ. Ερντογάν για την πατρίδα και το Εθνος μας».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε πάντως ότι από την Αθήνα δεν υπάρχει εκστρατεία κατά της Αγκυρας. Όπως είπε, αυτό ίσως να οφείλεται στους σεισμούς.

Χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε ξανά στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών απαντώντας παράλληλα στο άρθρο του Economist.

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Χθες ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρέθηκε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, όπου υποσχέθηκε να φέρει την άνοιξη στη χώρα. Ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε ακόμα, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίζει πως φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό λεφτά, τα οποία υποσχέθηκε ότι θα τα φέρει πίσω στη χώρα.

Προχθες ο Κιλιτσντάρογλου, προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις για τα ελληνοτουρκικά και θυμήθηκε την εμπρηστική ρητορική προσπαθώντας να συσπειρώσει το εθνικιστικό κομμάτι των Τούρκων- ο Κιλιτσντάρογλου πλειοδοτεί στις προκλήσεις.

«Εδώ, έφτασαν στο σημείο, την άμυνα και τον στρατό του λαού να τα κάνουν όργανο της προεκλογικής τους προπαγάνδας. Εσείς έχετε ξαναδεί ποτέ τέτοια εκλογική προπαγάνδα; Εχετε ποτέ ξαναδεί να έχει χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο η αμυντική μας βιομηχανία;», αναφέρει ο Κιλιτσντάρογλου σε βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ.

Και συνεχίζει: «Πρέπει όμως να προσθέσω κάτι: Αυτοί που συνέχεια μας συκοφαντούν, έχουν κάνει τίποτα για τα νησιά που στρατιωτικοποιεί η Ελλάδα; Όλα είναι αρλούμπες, αγαπητέ μου λαέ. Όλα είναι ψέματα. Αλλά κάντε λίγη υπομονή, το κράτος θα ξαναγίνει κράτος και όλα τα κόμματα θα ξέρουν τα όριά τους».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα