ΕπικαιρότηταΤουρισμός

Metro: Τα ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι που δεν έχουν συνωστισμό

«Από τις 2 Μαΐου όποιος ταξιδέψει στην Ελλάδα δεν θα χρειάζεται να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα μέτρα στα αεροδρόμια θα καταργηθούν, στην ώρα τους για το καλοκαίρι».

Έτσι ξεκινάει το άρθρο της βρετανικούς εφημερίδας Metro που προτείνει πέντε νησιά χωρίς πολύ κόσμο που μπορεί ο τουρίστας να περάσει πολύ ωραία, μακριά από τον συνωστισμό.

Η χρυσή πεντάδα

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σκόπελος, το νησί του Mamma Mia που γοητεύει με τις μαγευτικές παραλίες.

Ακολουθούν οι Παξοί με τις κρυμμένες παραλίες και τα παραδοσιακά χωριά.

Απαραίτητος σταθμός για φέτος είναι η Νάξος ως το μεγαλύτερο και πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων που ξεχωρίζει για τα ιστορικά μνημεία και τα γραφικά σπιτάκια.

Η Ικαρία είναι ιδανική για τους κατασκηνωτές και τους φυσιολάτρες, ενώ η Σίφνος προσφέρει μοναδικές εμπειρίες όπως η αγγειοπλαστική, η γαστρονομία και οι εκκλησίες της.

Ενθαρρυντικές οι προβλέψεις

Για το τουριστικό κλίμα μίλησαν στη βρετανική εφημερίδα τουριστικοί εκπρόσωποι.

«Η ζήτηση από Βρετανούς ταξιδιώτες για τη Σκόπελο έχει πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, με τις εξωτικές φυσικές ομορφιές, την τοπική κουζίνα και τους παραδοσιακούς οικισμούς να αποτελούν την καλύτερη διέξοδο μετά την πανδημία. Στον εγχώριο τουρισμό, αξιοσημείωτο είναι πως και την Πρωτομαγιά πολλοί προτίμησαν το νησί για σύντομες εξορμήσεις», αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου.

«Στη Νάξο έγινε μία πολύ ικανοποιητική αρχή με την πληρότητα να αγγίζει το 100% σε καταλύματα που λειτούργησαν το Πάσχα και την Πρωτομαγιά. Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες εκτιμούν τις ανταγωνιστικές τιμές μας και τις επιλογές για διασκέδαση, αγνές πρώτες ύλες και δραστηριότητες χωρίς μαζικότητα και το δείχνουν μέσα από τις υψηλές προκρατήσεις για το καλοκαίρι», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς.

«Η έγκαιρη έναρξη της τουριστικής σεζόν σε συνδυασμό με τα διαδοχικά εορταστικά τριήμερα ενίσχυσαν τη ψυχολογία των επαγγελματιών του τουρισμού και των επισκεπτών στο νησί. Διαπιστώθηκαν καλές πληρότητες τις τελευταίες ημέρες, ενώ η πρόβλεψη είναι πολύ ενθαρρυντική για τους θερινούς μήνες για διακοπές στο νησί με ποιότητα και ασφάλεια», τόνισε η δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα