ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΜέΡΑ25: Μετά τη «Δήμητρα» παρουσιάζουν το σχέδιο «Οδυσσέας» για τα κόκκινα δάνεια

Εκτός από το σχέδιο «Δήμητρα», που έχει ανάψει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και έχει γίνει αφορμή για μαζικά πυρά προς ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ από το κυβερνών κόμμα, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη ενημερώνει πως έχει και δεύτερο σχέδιο, ονόματι «Οδυσσέας».

Το δεύτερο αυτό αρχαιοπρεπές πρόγραμμα «Οδυσσέας» αφορά τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται από διπλή αιχμή, προς τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Θυμίζουμε πως η αναφορά στο πρόγραμμα «Δήμητρα», έναν μηχανισμό εξόδου από το ευρώ σε περίπτωση οικονομικής κρίσης, προκάλεσε τα ειρωνικά σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη και βολές από τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματος για επιδίωξη επιστροφής στη δραχμή.

Σήμερα, η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρει πως «αφού φρόντισε η κυβερνητική προπαγάνδα να μάθει ο κόσμος -έστω και δια μέσου της ακατάσχετης κινδυνολογίας των συστημικών μέσων- το σχέδιο ”Δήμητρα” και το πόσο σπουδαίο είναι και απαραίτητο ένα τέτοιο ψηφιακό εργαλείο, που δείχνει και γιατί το φοβούνται τόσο πολύ οι ολιγάρχες, τα συστημικά, μνημονιακά τους κόμματα και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, καλούμε τους πολίτες να μάθουν και για τον “Οδυσσέα”».

Το σχέδιο του ΜέΡΑ25 για τα κόκκινα δάνεια

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, «ο ”Οδυσσέας” είναι το σχέδιο που προτείνουμε για να σωθούν πραγματικά τα σπίτια και τα μαγαζιά του κόσμου από τα αρπακτικά ταμεία, τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις».

«Πρόκειται για μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης των κόκκινων δανείων που θα αντικαταστήσει τον εγκληματικό ”Ηρακλή” της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και θα βάλει φρένο στην πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα» συνεχίζουν.

Η πρόταση του ΜέΡΑ25 έρχεται σε μια περίοδο που οι servicers (διαχειριστές δανείων) στη χώρα αποκτούν εξουσία επί της διενέργειας πλειστηριασμών για την αποπληρωμή των δανείων αυτών και ενώ τα χρέη των πολιτών σε στεγαστικά, επαγγελματικά και άλλα δάνεια αυξήθηκαν σημαντικά.

Τα υπό διαχείριση καταναλωτικά δάνεια παρουσίασαν αύξηση κατά 31 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 15,854 δισ ευρώ. Τα υπό διαχείριση στεγαστικά δάνεια παρουσίασαν αύξηση κατά 46 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 21, 386 δισ. ευρώ.

ΜέΡΑ25: «Ο ”Οδυσσέας” να προκαλέσει τον αντίστοιχο τρόμο που προκάλεσε και η ”Δήμητρα”»

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη διατύπωση της ελπίδας «ο ”Οδυσσέας” να προκαλέσει τον αντίστοιχο τρόμο που προκάλεσε και η ”Δήμητρα” στο εγχώριο πολιτικό, ολιγαρχικό και μιντιακό κατεστημένο».

«Είναι ένα σχέδιο που πρέπει να εφαρμοστεί κι αυτό χωρίς καμία πρότερη διαπραγμάτευση, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, η κοινωνία και η οικονομία. Παρόμοια σχέδια έχουν εφαρμοστεί στη Γερμανία για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, αλλά στην χώρα μας και στον λαό μας επιβλήθηκαν σχέδια που εξυπηρετούν μόνο την προσοδοφορία των αρπακτικών».

Στις αρχές Απριλίου, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων με βασική αρχή την κατάργηση του Πτωχευτικού Κώδικα της Νέας Δημοκρατίας και η αντικατάστασή του από ένα ολιστικό σχέδιο προστασίας τόσο της πρώτης κατοικίας όσο όμως και της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα