ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΜέΡΑ25 για ντιμπέιτ: Όχι στους στημένους προκάτ μονολόγους

Presentation of Diem25 political program, in Athens, on Jan. 29,2019 / Παρουσίαση του πολιτικού προγράμματος του Μέρα25, στην Αθήνα, στις 29 Ιανουαρίου, 2019

Tο ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη συντάσσεται με το αίτημα των δημοσιογράφων για ελεύθερο ερώτημα στο τέλος της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, συνεχίζει όμως να ζητά ελεύθερο διάλογο μεταξύ των πολιτικών αλλά και δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων από τους πολίτες.

Με αφορμή, λοιπόν, αφενός την πρόταση των δημοσιογράφων που θα συμμετέχουν στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, αφετέρου τη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δηλώνει πως «συντάσσεται με το αίτημα των δημοσιογράφων».

Και προσθέτει: «Πάγια θέση μας ούτως ή άλλως είναι ότι τα debate για να είναι ουσιαστικά, να είναι όσο λιγότερο ανελαστικά γίνεται». Θυμίζει δε, πως είχε καταθέσει πρόταση στην προηγούμενη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, «να μπορεί να γίνεται και διάλογος ανάμεσα στους αρχηγούς, κάτι που δεν έγινε δεκτό». Ταυτοχρόνως προτείνεται «άλλο ένα έξτρα βήμα για να γίνει ακόμα πιο ουσιαστική η τελευταία ενότητα: να μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι ερωτήσεις που θα πάρουν από το κοινό».

Και στο «δια ταύτα», «ο λόγος στο λαό λοιπόν, και ανοιχτή θεματολογία ενάντια στους στημένους προκάτ μονολόγους. Αυτή θα είναι η πρόταση του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στην διακομματική, με την ελπίδα να ανοίξει έστω μια μικρή χαραμάδα φωτός στο κλειστό, σκοτεινό δωμάτιο της ελεγχόμενης ενημέρωσης».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα