ΕπικαιρότηταΠολιτική

Μέλη της “Πρωτοβουλίας Αναρχικών” προπηλάκισαν στο Ιλιον τον Δημήτρη Βίτσα

Επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ιλιον, όταν ομάδα ατόμων κινήθηκε απειλητικά κατά του Δημήτρη Βίτσα, σε συγκέντρωση για την τραγωδία στα Τέμπη.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε πλατεία όταν ομάδα τεσσάρων ή πέντε ατόμων πλησίασε με άγριες διαθέσεις τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρησαν να τον προπηλακίσουν.

Αμεσα μπήκαν μπροστά μέλη του κόμματος και επακολούθησε σύρραξη και βιαιοπραγίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα άτομα, όταν διαπίστωσαν την παρουσία του κ. Βίτσα, φέρεται να κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του, αποδοκιμάζοντάς τον.

Το συμβάν ήταν περιορισμένης έκτασης και πήρε τέλος, με τους επιτιθέμενους να απομονώνονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε η Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων ΑναργύρωνΚαματερού σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της τοπικής συγκέντρωσης και ενώ μόλις είχαν αρχίσει να συγκροτούνται τα μπλοκ και να προσέρχεται κόσμος, εντοπίσαμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα στην κεντρική πλατεία του Ιλίου ως “διαδηλωτή” (sic) για το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη (για το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυπεύθυνη) και με τις ευλογίες της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ και λοιπών αβανταδόρων της σοσιαλδημοκρατίας. Του επιτεθήκαμε και ακολούθησε μια εκτεταμένη σύρραξη και συμπλοκή με δεκάδες οπαδούς του και με την υποστήριξη (σε ορισμένα παραδείγματα και επί του πρακτέου υποστήριξη) των τοπικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς». 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα