ΔήμοιΔήμος Ραφήνας-Πικερμίου

Μείωση ταχύτητας των πλοίων στο λιμάνι Ραφήνας

Με απόφαση του κεντρικού λιμενάρχη Ραφήνας, τίθενται περιορισμοί στην ταχύτητα των πλοίων κατά την προσέγγιση και απομάκρυνσή τους από το λιμάνι της Ραφήνας.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε απόσταση 2 μιλίων από το λιμάνι, η ταχύτητα πρέπει να μην υπερβαίνει τους 13 κόμβους (13 ναυτικά μίλια/ώρα) και να μειώνεται σταδιακά όσο πιο κοντά βρίσκεται το πλοίο στο λιμάνι.

Ειδικότερα, για την παραλία Μαρίκες τίθεται και περιορισμός απόστασης ασφαλείας από την ακτή κατ’ ελάχιστο 0,6 ναυτικά μίλια. Η περίοδος εφαρμογής των περιορισμών θα είναι από 1 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, ενώ θα μπορεί και να επεκτείνεται εφόσον κρίνεται σκόπιμο από το Λιμεναρχείο.

Ο Σύλλογος Νηρέας χαιρετίζει την απόφαση του κεντρικού λιμενάρχη Ραφήνας, αντιπλοιάρχου Λ.Σ. Δημ. Κωσταράκη, καθώς αναμένεται να συμβάλλει θετικά στην προστασία τόσο των λουόμενων, όσο και του θαλάσσιου οικοσυστήματος της περιοχής.

Επίσης, ο Σύλλογος ευχαριστεί τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες που συμμετείχαν και συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια για την προστασία των ακτών από τα απόνερα των πλοίων. Είναι βέβαια ιδιαίτερα σημαντική η εφαρμογή των περιορισμών της παραπάνω απόφασης, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω των απαιτούμενων ελέγχων από το Λιμεναρχείο Ραφήνας.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι