ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Μεγάλη σιωπηρή και συγκινητική πορεία για τον Αλκη – Ενας χρόνος από τη δολοφονία του

 

Σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας με τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Ηταν 1η Φεβρουαρίου, όταν ο 19 ετών Αλκης άφησε την τελευταία του πνοή στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή στη Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, υποκύπτοντας στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε με αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα και λοστούς, επειδή υποστήριζε μία ομάδα.

Ο θάνατος του παιδιού που έγινε σύμβολο κατά της οπαδικής βίας, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Εμειναν πίσω στη Βέροια δύο γονείς συντετριμμένοι να ακούν στο τηλέφωνο την τραγική είδηση θανάτου του γιου τους που σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη και είχε τόσα όνειρα για το μέλλον.

 

Χιλιάδες πολίτες άνθρωποι με κεριά στα χέρια ξεκίνησαν από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου με προορισμό τον Λευκό Πύργο.

Αρκετοί από όσους μετείχαν στην πορεία μνήμης, φορούσαν εμφανίσεις διαφόρων ομάδων και φυσικά του Αρη, υποστηρικτής του οποίου ήταν ο Αλκης Καμπανός, αλλά και άλλων ομάδων.

«Αλκη ζεις, δεν θα ξεχαστείς», ήταν το κυρίαρχο σύνθημα, ενώ η πορεία πέρασε και από το πάρκο αθλητικής φιλίας το οποίο δημιουργήθηκε μετά τη δολοφονία του Αλκη.

Προηγήθηκε μια τεράστια και μαζική συγκέντρωση στο σημείο όπου ο Άλκης Καμπανός άφησε την τελευταία του πνοή, στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή στην περιοχή Χαριλάου.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα