Περισσότερα από 300 άτομα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αιρετοί και στελέχη διοίκησης, βρίσκονται στο Καρπενήσι για το τριήμερο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Το Συνέδριο διοργανώνεται μαζί με τον Δήμο Καρπενησίου και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης του Καρπενησίου.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη δημοτικών συμβουλίων κλπ) και στελέχη της Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού.

Το Συνέδριο διεξάγεται σε μία κρίσιμη για την Αυτοδιοίκηση περίοδο και είναι αναμενόμενο να επικεντρώσει το ενδιαφέρον των εργασιών του στις αλλαγές και τις προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη Ι».

Μεταξύ άλλων, ήταν παρόντες και απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Λουκάς Υπερήφανος, ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης και ο δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μέσω Skype.

 

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Μητροπολίτης Γεώργιος.

Τον συντονισμό έχει αναλάβει η γενική γραμματέας του Δήμου Καρπενησίου Γιάννα Χορμόβα.

Στο περιθώριο της έναρξης, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση του Συνεδρίου.

Ο πρόεδρος του «Κλεισθένη» Μιχάλης Χρηστάκης, στην ομιλία του, τόνισε το τεράστιο ενδιαφέρον για τις καθοριστικές παραμέτρους αυτού του τόσο σημαντικού Συνεδρίου και ως η «ψυχή» του τριημέρου, δέχθηκε τα περισσότερα χειροκροτήματα στην αίθουσα.

Οι εργασίες συνεχίζονται και αύριο ενώ το Συνέδριο ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου.

 

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι