ΔήμοιΔήμος Αγίας ΒαρβάραςΔήμος ΚορυδαλλούΠΕΣΥΔΑΠΦορείς-Οργανισμοί

Μεγάλη επιτυχία του ΠΕΣΥΔΑΠ η ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση

Περιβαλλοντική διάσταση έλαβε η πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) να παρουσιάσει σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Rebattery, τη θεατρική παράσταση  «Το Θαύμα της Ενέργειας», σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Δήμων Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας.

Η παράσταση είχε έντονα τα στοιχεία του χορού, της θεατρικής έκφρασης και της αφήγησης και το κοινό, σε διαδραστική σχέση με τους καλλιτέχνες της σκηνής, συμμετείχε ενεργά ως συμπρωταγωνιστής.

Το έργο έπιασε το νήμα από την ιστορία μιας μπαταρίας που έχοντας φτάσει στο τέλος της “ζωής” της, έβαλε σκοπό να καταστρέψει τον δημιουργό της.

Στην εξέλιξη της οι θεατές ήρθαν αντιμέτωποι με μια φιγούρα, η οποία γίνεται ό,τι πιο επικίνδυνο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Και κορυφώθηκε εξηγώντας πως κάτι επικίνδυνο και κακό μπορεί με την σωστή συμπεριφορά των πολιτών και μέσα από τις διαδικασίες της ανακύκλωσης να μετατραπεί σε καλό και χρήσιμο, μεταδίδοντας με εκπαιδευτικό και παραστατικό τρόπο το μήνυμα της ανακύκλωσης των μπαταριών μόλυβδου οξέος.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλά παιδιά και γονείς σε εορταστικό κλίμα ενημερώθηκαν, διασκέδασαν και επέλεξαν την Ανακύκλωση.

 

Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, τόνισε τα εξής:

«Είναι σημαντικό να υπάρχει διάχυση της πληροφορίας, τόσο σχετικά με τις συνέπειες των αποβλήτων, όσο και των ωφελειών της ανακύκλωσης τους. Μέσα από τις συνεργασίες που θεσπίζουμε, επιχειρούμε να αναδείξουμε αυτή τη διάσταση, χωρίς καμία επιβάρυνση των Δήμων – μελών μας. Μετά τη μεγάλη επιτυχία στους Δήμους Αγίας Βαρβάρας και Κορυδαλλού, σειρά πλέον παίρνουν και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι Δήμοι – μέλη».

 

 

Close