ΕπικαιρότηταΚόσμος

Μεγάλη έκρηξη στη Μόσχα – Φωτιά ξέσπασε σε αποθήκη

Photo by Twitter @GazetaRu

Μεγάλη έκρηξη συντάραξε την Κυριακή τη Μόσχα, καθώς σύμφωνα με τις υπηρεσίες της χώρας, ένα κτίριο αποθήκης φλέγεται σε περιοχή όπου βρίσκονται τρεις σιδηροδρομικοί σταθμοί στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, στις φλόγες έχει τυλιχθεί μία διώροφη αποθήκη με τούβλα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να την ελέγξουν.

Νωρίτερα, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA ανέφερε ότι η φωτιά ξέσπασε σε ένα διώροφο κτίριο αποθήκης από τούβλα κοντά στην πλατεία Komsomolskaya.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκταση της φωτιάς είναι περίπου 2.000 τετραγωνικά μέτρα ενώ άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της φωτιάς και της έκρηξης.

Το κτίριο βρίσκεται κοντά σε τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, ενώ σύμφωνα με το TASS, επτά άτομα απομακρύνθηκαν από το σημείο, ωστόσο δύο άτομα είναι εγκλωβισμένα.

Οι αρμόδιες δυνάμεις σπεύδουν στο σημείο για τη διάσωσή τους. Το κτίριο αυτό στεγάζει ένα κατάστημα επίπλων και φωτιστικών, καθώς και ένα ανθοπωλείο. Η αποθήκη του ανθοπωλείου είναι που φλέγεται. Μέρος του κτιρίου έχει καταρρεύσει.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, στην κατάσβεση συμμετέχουν 80 διασώστες με 20 οχήματα και τρία ελικόπτερα.

Αναφορικά με τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, η αρμόδια υπηρεσία ενημέρωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τους επιβάτες, ούτε για την κυκλοφορία των συρμών.

Το Τμήμα Μεταφορών της Μόσχας επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν επηρεάζει την κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα