FeaturedΕπικαιρότηταΠολιτική

Μεγάλα “χτυπήματα” της Ρωσίας στην Ουκρανία την προσεχή Ανοιξη

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επιτυχημένη επιχείρησή τους στο Donbass και τα αποτελέσματα είναι ορατά, καθώς οι Ουκρανοί πρέπει να εγκαταλείψουν τους οικισμούς Mayorsk και Pavlivka.

Η περιοχή Bakhmut έχει καταληφθεί σχεδόν πλήρως και τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν τώρα να προχωρήσουν.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Νοεμβρίου, οι ακόλουθοι οικισμοί είναι οι επόμενοι στόχοι: Soledar, Uhledar, Bakhmut, Maryinka, Avdiivka.

Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται επί του παρόντος στην περιοχή Kleshcheevka, Yakovlevka, Andriivka – έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Εξάλλου σύμφωνα με ειδικούς του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) που εδρεύει στις ΗΠΑ, τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μεγάλη αλλαγή με Surovikin

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι μετά τον διορισμό του στρατηγού Sergei Surovikin ως Διοικητή της κοινής ομάδας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία, η αλληλεπίδραση μεταξύ διαφόρων κλάδων και στρατευμάτων, καθώς και μεταξύ διαφορετικών ομάδων, έχει γίνει πολύ καλύτερη.

Μαζί με τις επιθετικές επιχειρήσεις, ο Surovikin είναι επίσης απασχολημένος με την ενίσχυση της ρωσικής άμυνας.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της κύριας επιχειρησιακής διεύθυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ταξίαρχος Aleksey Gromov, εκτιμά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται ήδη σε κρίσιμη κατάσταση.

Έως και 500 στρατιωτικές συγκρούσεις σημειώθηκαν σε μια εβδομάδα με τα ρωσικά στρατεύματα να προχωρούν και τα ουκρανικά στρατεύματα να αμύνονται.

Οι Ρώσοι δεν κρύβουν τα σχέδιά τους

Ο απώτερος στόχος της επίθεσης είναι να επεκτείνει την ζώνη των καταληφθέντων εδαφών, να διασφαλίσει το Donetsk από βομβαρδισμούς μετακινώντας τα σύνορα πιο μακριά, να ενισχύσει την άμυνα κατά μήκος του Δνείπερου και να προχωρήσει περαιτέρω.

Η ρωσική διοίκηση σχεδιάζει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας, που μπορούν να ξεκινήσουν τόσο τον χειμώνα όσο και την άνοιξη του 2023.

Πολλά θα κριθούν από τις καιρικές συνθήκες

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: Ο Surovikin θα περάσει τον χειμώνα για να ενισχύσει τη συνοχή των μονάδων προκειμένου να αρχίσει μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις την άνοιξη.

Το χειμώνα, οι πιο ισχυρές συγκρούσεις θα ξεκινήσουν με την ένταση των βομβαρδισμών και συντονισμένων πληγμάτων αεροπορίας και πυροβολικού.

Ποιος στρατός είναι καλύτερα προσαρμοσμένος στις χειμερινές συνθήκες;

Οι ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν συνηθίσει τον χειμώνα.

Σχεδόν όλοι οι έμπειροι στρατιώτες τους είναι εξοικειωμένοι με τις χειμερινές συνθήκες στο πεδίο της μάχης καθώς η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται από το 2014.

Ωστόσο, τα ρωσικά πλήγματα στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας ακυρώνουν στην πράξη όλες τις προσπάθειες οργάνωσης της επιμελητείας.

Η καταστροφή κόμβων εφοδιαστικής, σιδηροδρόμων και γεφυρών στον Δνείπερο θα είναι καταστροφική.

Οι περισσότεροι Ρώσοι δεν είναι επίσης ευάλωτοι στο κρύο του χειμώνα.
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σταθερές προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων χειμερινών στολών και ατομικού εξοπλισμού θέρμανσης.

Αναπόφευκτη η χειμερινή κλιμάκωση

«Πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε μια χειμερινή κλιμάκωση των εχθροπραξιών. Θα το δούμε σίγουρα είτε τον Δεκέμβριο είτε στις αρχές του επόμενου έτους. Δεν υπάρχει λόγος για διάλειμμα. Η Ρωσία θα συγκεντρώσει δυνάμεις στο μέτωπο, μόνο ένα μικρό μέρος των επιστρατευμένων ανδρών έχει αναπτυχθεί στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης», δήλωσε ο Vasily Kashin, επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών στην Ανώτατη Οικονομική Σχολή.

«Το κόστος των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα αυξηθεί απότομα και δεν θα υπάρξουν θετικές αποδόσεις για την Αμερική.
Η Ουκρανία θα καταρρεύσει σταδιακά. Η ζημιά που έχει γίνει στην Ουκρανία δεν μπορεί να αποκατασταθεί με κανέναν εύλογο τρόπο χρόνο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured